[]

amerikan biralarının genel karakteristiği

tatlılık amerikan biralarının genel karakteristiği midir? yani hepsi miller gibi mi? öyle ise çok kötü.




 
Tatli mi? Tatli olan bir iki biralari var o kadar: corona, miller, bud light. Diger tum biralari sour IPA.

Hatta disari cikinca bira icmeye korkuyorum. Alman biralarini, Cek biralarini, hatta Efes ve Tuborg'u bile ozluyorum aci IPA icince.
  • howfaristhesky  (08.07.21 21:58:14 ~ 21:58:59) 
tatlı biralar genelde ingiliz biraları oluyor.


  • jamiro  (08.07.21 22:30:42) 
Hayir oyle degil. Hatta biradan anlayan Amerikalilar asla Miller, Bud Light falan icmez. Yaninda icince de dalga gecer. Sadece Pacific NorthWest denilen bolgede bile muaazzam bir bira kulturu var.

Buranin Migrosu sayilabilecek Ralphs/Safeway/Vons gibi supermarketlerde bile sadece bira icin genellikle 2 devasa reyon olur. Biri domestic digeri import biralar icin. Onlarda bile en az 50 adet farkli marka var. Tekel tarzi sadece alkol satan Total Wine, BewMo gibi buyuk supermarketde zaten butun dunyada satilan urunleri getiriyor. Benim evime yakin Total Wine'da Yeni Raki geldigi gun bitiyor. Ortalama Amerikali yeni seyleri denemeyi sever. Miller gibi biralar buranin Bafra sigarasi gibi. Ucuz oldugundan, yoklukta olana iyi gidiyor iste.


misal
seattle'daki butik bira imalatcilari
www.google.com!4m4!2m3!5m1!4e3!6e5
  • rm  (08.07.21 22:39:24 ~ 22:47:42) 
Ben IPAciyim. Yuzlerce marka bira var, iki markaya bakip karar vermek yanlis olur.

Milleri, bud lighti falan evime sokmam, daha cok bir seferde yuzlerce kutu bira alan lescilerin takildigi markalar bunlar.

Lokal kucuk ureticilerin IPAleri super oluyor, craft biradan sasmiyorum son zamanlarda. Daha pahali ama icimi harika.
  • cooperr  (08.07.21 23:02:21) 
deli gibi local draft bira yapan isletmeler var. bud,corona fln bildigin comar amerikalilar iciyor.


  • oscar  (09.07.21 10:39:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.