[]

Muhteşem hamburger tarifleriniz

Bu akşam evde hamburger yapıcam ve bu ilk denemem olacak. Karamelize soğan ve mantar içerikli burgerler tercih ediyorum genelde. Var mı şunu yaparsan daha güzel olur, bu işin püf noktası budur dediğiniz şeyler. Ya da soğan ve mantar dışında bir şeyler, soslar falan da tavsiye edebilirsiniz. Bu aksam muhteşem bir hamburger yapmak istiyorum. Teşekkürler ^^




 
karamelize soğan güzel oluyor. veya bir marketten burger sos alabilirsin. o da çok güzel olur.


  • reanarchy  (08.07.21 16:47:30) 
Turuncu cheddar olmayan keskin bir peynir de çok güzel olur. Seviyorsanız küflü peynir, sevmiyorsanız emmental olur, eski kaşar olur.


  • kobuzchu kiz  (08.07.21 16:58:31) 
yeşil mercimekten hazırlanan hamburger köftesini öneririm, youtube da tarifler ölçüler var, her türlü bakliyat kullanılabiliyor, nohut, haşlanmış kurufasulye, haşlanmış barbunya hepsi güzel oluyor fakat baharat olarak kimyon en çok yeşil mercimekle yapılana yakışıyor

şunun gibi bir şey, büyüklüğü ve şekil vermesi size kalmış
youtu.be
  • freebird5406_2  (08.07.21 17:15:49 ~ 17:20:22) 
Ben karamelize yerine pişmemiş kuru soğanı daha çok seviyorum hamburgerde. Onu da deneyebilirsin. Türüflü mayonezi çok beğeniyorum hamburgerde. Bi de hardalı sos olarak çok severim. Çok keskin bir tat tabii, etin tadını öldürebilir ama ben seviyorum.


  • himmet dayi  (08.07.21 17:18:33) 
Karamelize soğan için;

İnce doğranmış soğanı çelik bir tencerede kısık ateşte, kapağı kapalı halde unutun gitsin. Dibini hafif tuttukça su ekleyin ve kazıyın tavaya yapışanları. Bu işlemi soğanlar iyice karamel rengine gelene kadar tekrarlayın.
  • lüzumsuz adam  (08.07.21 17:21:46) 
Annem karamalize soğan ve köz kırmızı biber koyuyor. çedar peyniri eritiyor. bir de turşu suyu ve mayonezi karıştırırak big mac sosu benzeri bir şey yapıyor. tatlı hamburger ekmeği değil de fırından özel hamburger ekmeği alıyor.


  • Hallegadola  (08.07.21 17:32:03) 
Kıymaya karabiber, tuz, 1 kasik kadar ketçap, hardal ve bir kaşık sirke katıyorum. Bir kez bir tatli kasigi pekmez de koydum o da lezzet katmıştı.
Bu şekilde yoğurup yuvarlayıp beklemeye alıyorum.
Ekmeği özhan market var bursada, oradan alıyoruz ikili güzel bir ekmeği var.
İçine iceberg, domates, turşu, karamelize soğan ve mantar.
Soğanı karamelize ederken 1 tk balsamic sirke ve 1 tk şeker de ekliyorum.
Mantarda da aynısını yapıyorum. Güzel oluyor bence :)
İki yıldır falan dışarıdan hamburger yemiyoruz. Haftada bir bu tarifle bayram yapıyoruz :)
  • somethinginthewayshemoves  (09.07.21 02:06:14) 
Worcestershire sosu kullan diye inat ediyor yabancı siteler. Öneriyorum ben de. Metro grossmarkette var.


  • tey tey  (09.07.21 02:14:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.