[]

Çamaşır Makinesindeki Arıza Ne Olabilir? (Video)

Selamlar.

Bir usta gelip kontrol etti, kartı arızalı dedi.

Kartı bir kart tamircisine götürdüm, ayrıca burada paylaştığım videoyu izlettim, %90 ihtimalle su seviye anahtarının/sensörünün arızalı olduğunu söyledi. (Kartı açıp ben de göz attım, yanık vb. bir sorun göremedim. Sapasağlam görünüyor.)

Video: photos.app.goo.gl

Tamircilere güvenemediğim, servisi de pahalı bulduğum için en azından sorunun kaynağını bulma kısmını kendim halletmeye çalışıyorum. Bugün ilk ustaya sorunun kart olmadığını söylediklerini ileteceğim.

Sizce sorun ne olabilir? Videoda görüldüğü gibi, güç düğmesine basılır basılmaz makine gürültü yapmaya başlıyor (su almaya veya vermeye çalışır gibi). Ekranda da normalde görünen bilgiler görünmüyor. Program seçip başlatma düğmesine bastığımda çalışır gibi yapıyor ama çalışmıyor. Ekrandaki süre ilk 1 dakika değiştikten sonra aynı kalıyor.

Arızalı olan su seviyesi sensörünün aynısını muhtemelen bulamayacağım. Uyumlusunu ise henüz bulamadım.

Teşekkürler.

 
arizayi bilmiyorum da eski tamirciyle niye muhattap oluyorsunuz tekrar? adamin yalanci, duzenbaz oldugu acik degil mi?


  • buenosdias  (08.07.21 10:29:47) 
@buenosdias
Yok, usta çok temiz, dürüst birine benziyor. Benden ücret de almadı. Keşif yaptı sadece ve kart bulamadığını söyleyip çekildi. Belki işine pek hakim değil diyebiliriz ama düzenbaz değil.

Başka ustaya sormak daha iyi olabilir, evet.
  • pantepember  (08.07.21 10:44:56) 
Makina su boşaltmaya çalışıyor, öncelikle resetleme/kalibrasyon işlemini yapın büyük ihtimalle düzelecektir.
Kalibrasyon adımları :
Makinanın fişini çekip 3-5 dk sonra takın
Makinayı power tuşuna basıp açın
Sıcaklık düğmesine 3 saniyeden uzun süre basılı tutun
Tuşu bırakmadan start/pause düğmesine basın
Program seçici saat yönünde dönmeye başlayacak tuşları bırakın
İşlem 2-3 dakika sürer
Ekranda 0 yazdığında işlem tamamdır
Tekrar yıkama yapmayı deneyin su boşaltma işlemi sonlanmış olmalı
  • delikedidilimiyedi  (08.07.21 15:09:04) 
@delikedidilimiyedi

Teşekkürler ama işe yaramadı.

- Benim makinemde Start/pause düğmesi yerine Gecikmeli Bitir'e basmak gerekiyor.
- 0, bu tuş kombinasyonunu uygulayınca hemen çıktı. İşlemin bitip makinenin kapanması ise 2-3 dk değil, neredeyse 10 dk sürdü.
- Program seçip başlattım. 29 dk ile başladı, 28 dk'de takılı kaldı (daha önce de böyle oluyordu). Ses hiç kesilmiyor (makineyi kapamadığım sürece).
- Durmadan su alıyor (5 dk'den fazla süre su aldı, kapadım). Su almasına rağmen makinenin içinde su birikmiyor (bir yerden boşalttığını da göremedim). Bu durum bana su seviye sensöründe (de) arıza olabileceğini düşündürdü.
- Koku giderme fonksiyonu çalışıyor (bu işlemde su kullanılmıyor): kazan dönüyor, ekranda kalan süre azalıyor. Gürültü devam ediyor.
  • pantepember  (09.07.21 12:45:52 ~ 13:10:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.