[]

iphone 11’in onarılamaması hk.

selamlar.

bir aylık iphone 11’in ekranı sorunlu olduğu ve arka kamerasında toz olduğu için geçtiğimiz günlerde apple store akasya’ya götürdüm. sorun tespit edildi, ekran ile kamera modülünün değiştirileceği ve işlemin 3 saat süreceği söylendi. söylenen saatte geldiğimde bir 10 dakika daha süre istendi, tamam dedim. 10 dakika sonra telefonu aldım.

bu arada hava leş gibi yağmurlu, akasya’yı tavaf ediyorum saatler boyu. başka yapacak bir şeyim yok şu pandemi zamanı.

telefona takılan yeni ekran, eskisine rahmet okutur cinsten sorunluydu. geri verdim, sorun tespit edildi ve 1 saat sonra cihazı teslim alabileceğim söylendi. 1 saatlik bir diğer akasya tavafının ardından cihazı aldım. yeni takılan ekranda iğne ucu kadar bir çıkıntı var (sanırım üretimden kaynaklı bir sorun) ve ön kamerada çıplak gözle görebildiğim 3-4 toz tanesi var.

yarın tekrardan akasya’ya randevu aldım almasına da, ee? şimdi ben ne yapayım? bir telefonu onarmak bu kadar zor olmamalı yahu. üçüncüye mi açılacak şimdi cihaz? bir aylık telefon, yarın bir gün satarken ne diyeceğim alana? cihazın değer kaybı, ekrandaki çıkıntı ne olacak?

ne önerirsiniz?

ek: bu arada apple store akasya’ya öncesinde çok işim düştü ve hepsinden de inanılmaz keyifle ayrıldım. zaten bu telefonlara yığınla para dökmemin sebebi de bu satış sonrası güven hissi de, o da yalan oldu demek ki artık.

 
aynı sorun üçüncü kez yaşandığı için değişik hakkımı talep ediyorum dersin. ayrıca yeni alınmış, 1 aylık cihazı tamirli olarak kullanmak istemiyorum deyip yine değişim talep et. Değiştireceklerdir.


  • himmet dayi  (08.07.21 09:53:19) 
ekrandaki çıkıntı çok büyük problem aslında. Çünkü ekran koruyucu falan yapışmaz.

Değişiklik talep etmen daha mantıklı
  • zimbirik  (08.07.21 09:56:09) 
3 kez onarim olursa (ama parca degisimi muhakkak olmali) Apple'i ara tuketici hakem heyetine gidecegim de, kutulu olarak degistirirler. biraz uzun surer ama sonunda yeni cihazi alirsin.


  • supergirl  (08.07.21 23:38:47) 
telefon değişimi yapıldı. özellikle sormama rağmen "hiç kullanılmamış telefon." dendi ancak telefonun sağında solunda ezik çizik var. akasya beni kendine bağladı, haftada iki kere ziyaret ediyorum. tekrar gideceğim salı günü bakalım.

süreç şöyle oldu:
1- ekran değişimi ve içinde toz bulunan arka kamera değişimi yapıldı.
2- takılan ekran eskisinden daha sıkıntılı olduğu için aynı gün ikinci ekran takıldı.
3- ekran değişimi esnasında ön kamera tozla dolduğu için cihaz değiştirildi.
4- yeni cihaz sıfır denilerek verildi ancak sağında solunda ezik ve çizik mevcut. salı günü yine randevu var. işimi gücümü bıraktım akasya peşinde koşuyorum bakalım ne olacak.
  • avianthem  (10.07.21 19:36:31 ~ 19:37:43) 
bir daha telefon değişimi yapıldı. bunun da ekranında sorun, kamerasında toz var.

(ah s**t. here we go again.)

artık ekran kalitesi konusunu kullanarak randevu da vermiyor sistem. apple'ı aradım, yine akasya’ya gidiyorum. sorun tespit edilirse kutulu sıfır cihaz vermek niyetindeler ama para iadesi istiyorum. başlarım iphone'una da 11'ine de.
  • avianthem  (19.07.21 18:31:11) 
apple yan çizdi, değişim yapmıyorlar.

allah belasını versin iphone’unun da 11’inin de, elmasının da.
  • avianthem  (04.09.21 23:33:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.