[]

Sokaktan apartmana fiber, ankastreden daireye bakır kablo çekilmiş

Türk Telekom apartmanıma gpon alt yapısı nedeniyle sadece fiber internet hizmeti verebildiklerini ve daireye çekilen bakır kablo yüzünden internet bağlantımı sağlamayacaklarını, adsl hizmeti bile vermeyeceklerini söylediler. Elektrikçi çağırıp ankastreden fiber kablo çekmemi yoksa internet hizmeti alamayacağımı söylediler.

Öncelikle, diğer internet sağlayıcılara, vodafone'a, kablonet'e gitsem aynı sorunla mı karşılaşacağım?

Evde kiracı olduğum alçı atından ya da duvar üzerinden kablo çektirmem söz konusu değil, daireye gelen gömülü kabloları ankastraden asılsak yerine fiber kablo sürsek olur mu?

Aynı sorunu yaşayan varsa nasıl çözüm buldular?

 
evet aynı sorun olacak ama neden adsl veremiyorlar? adsl vermeleri lazım bakır kabloyla.

uc uca ekleyerek kablo çekiyorlar. biz böyle çözdük sorunu, ankastreden gelen kabloyu değiştirttik.
  • trajikomix  (07.07.21 23:29:48) 
Telekom'dan bir kişi geldi, bakır kabloyu gördü, elektrikçi çağırın dedi, bağlamadan gitti.

Sonra telekom'u aradım, gpon altyapısında adsl hizmeti vermiyoruz elektrikçi çağırın dediler.

Bir de internetimi nakil ettirmeye çalışıyorum bu arada, saçmalığa bak, internetim artık yaşamadığım bir yerde mahsur kaldı xd
  • siz tek ben hepiniz  (07.07.21 23:51:09) 
Merhaba;

1-Sizin durumunuzda Telekom apartman girişine kadar fiber çekmiş, sonlandırmış, sizinde buradan dairenize fiber kablo çekmenizi istemektedir.
Eğer gpon yapısı varsa direkt daire'ye fiber gelmesi gerekir, cat5-6 kablo ile olmaz.
Fiber'i daireye kadar Müteahhit'in çekmesi gerekirdi, bir yanlışlık burada olmuş.

2-Mevcut sıva altı tesisattan fiber kablo çekmek çok zor olur, kimse uğraşmaz.Şaft boşluğu varsa ve daire içinde yedek boru varsa çekilebilir.

3-Bulunduğun yerde fiber varsa adsl altyapısı olmayabilir olsa bile apartmana bakır hat getirmek gerekir, normal bir vatandaşsan Telekom bununla uğraşmaz.

4-Kablonet altyapısı varsa sorulabilir.

5-Diğer daireler nasıl çözmüşler onlara bir sorun, sonra ev sahibi ile görüşün, çözüm fiber optik kablo çekmek bu durumda.
  • sealth  (08.07.21 09:15:57 ~ 15:30:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.