[]

kariyer sorusu

Merhabalar arkadaşlar,

-30 yaşında, finans sektöründe muhasebe/operasyon harici backoffice birimlerden birinde 2 sene şu ankine benzer alanda, 3 senedir ise şu an bulunduğu alanda çalışan, uzman&yetkili pozisyonunda, yönetmen ve üstü pozisyonlardan teklifler alabilecek durumda, eğitimini ve yüksek lisansını yine finans alanında tamamlamış

olan bir profil için, yazılıma yönelmesi ne kadar mantıklı olur? eğer mantıklıysa yazılım sektöründe hangi alanları, pozisyonları zorlayabilir? yazılım bilgisi denemez tabi belki ama kodlarla uğraşmayı seven, kendince excel vba'de geliştirmeler yapmaya çalışan ve keyif alan, hevesli biri olduğunu düşünelim. nereden başlamalı, nasıl bir yön çizmeli? bu çabaya değer mi sizce bu saatten sonra?

çok teşekkürler herkese

 
dataya yönelebilir.

Data analist, DWH analist olabilir. Biraz raporlama birimlerine yaklaşabilir gibi geldi bana.
  • zimbirik  (08.07.21 08:10:40) 
diyelim ki zorladin, suradaki maaslar seni tatmin ediyor mu onu dusun bir de. basladiginda muhtemelen maasini dusurerek baslarsin. 5bin tl civarina baslarsin, 5 sene sonra da 20bin civari olur bugunun parasiyla mesela (sana bagli olarak 15-25 arasi diyelim). baslangicta dusup sonra yukselme ok ise senin icin mantiklidir, yoksa degildir. tabi ingilizcen iyiyse ve yurtdisinda is bulabilirsen daha iyi para da kazanabilirsin ama yurtdisi icin tecruben de olmasi lazim, ya da vatandasligin.

bir diger mesele de vakit ayirip calisabilecek misin yeterince? gunde birkac saat (ogrenme hizina gore degisir), her gun calisman lazim aylar boyunca, bir ise girebilmek icin. heves yeterli degil, vakit ve kararlilik olmasi lazim.
  • lemmiwinks  (08.07.21 11:01:56 ~ 11:03:04) 
Valla hocam bence (tamamen benim teorim) bir insanı "iyi yazılımcı" yapan 3 tane faktör var. Doğal yetenek (%50), tecrübe/bilgi (%20), özen/efor (%30).

Bunlar niye önemli? Çünkü medicore bir yazılımcı olacaksan çok fazla para yok. Ha işin gücün yoktur, kolayca yurtdışına gitmek istiyorsundur falan yine mantıklı, ama senin durumun öyle değil.

Onun haricinde hevesliysen ve yeteneğin de varsa gir, ama @lemmiwinks'in de dediği gibi giriş seviyesi için bile epey uzun bir zaman gerekiyor. Ki onda bile ilk işin şu anki maaşından düşük olabilir, ama zaten ilk işte paraya değil birlikte çalışacağın ekibe bakman lazım. Asıl bilgiyi ve tecrübeyi çıraklık yaparak ediniyorsun.

Dolayısıyla kafadan 2-3 yıl sürünmeyi göze alıyorsan ve "iyi yazılımcı" olmak için gerekli şeyler sende var diye düşünüyorsan gir bence, müthiş keyifli bir iş. Ama bunlar yoksa zamanını boşa harcamış olma ihtimalin yüksek.
  • plutongezegendegilmi  (08.07.21 11:25:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.