[]

Maaşın yattığı bankayı değiştirmek

Öncelikle selamlar. Kurumsal bir firmada çalışmaktayım. Ve bu firma maaşımızı anlaşmalı oldugu ve kendilerinin benim adıma açtıgı Akbank hesabıma yatırmaktalar. Son iki gündür Akbank sayesinde yaşadığım rezilliğin haddi hesabı yok. Aç susuz yollarda perişan kaldım. Bundan önce de ben bu leş bankayla alakalı benzer sorunlar yaşamıştım. Benim yasal olarak maaşımın yatacagı hesabı ve bankayı seçme şansım var mı? Çalıştığım firma bu lavuklarla maaşları bu bankaya yatırma konusunda anlaşmalı ve benim sırtımdan promosyon alıyorlar. Ben bunu da istemiyorum yani maaşım benim seçtiğim bankanın hesabına yatmasını istiyorum. Yasal olarak bunu çalıştığım yere şart koyabilir miyim?
Edit : şimdi bazı arkadaşlar diyecek maaşın yatar yatmaz başka bankaya gönder diye. Maalesef maaşın yattığı gibi banka yine patladı. Fırsatım olmuyor



 
firmalar bankalarla yillik anlasmalar yapiyorlar. o yuzden bu anlasma yapildiysa bireysel olarak baska bir bankadan hizmet alman cok olasi degil. bir cok firma bankaalarin verdigi promosyonu calisanlarina verir ama sizin sirkette verilmiyor galiba.


  • exlibris  (07.07.21 19:09:17) 
ben para yattığı gibi kendi hesabıma yatırıyorum maaş hesabında 100-200tl kalıyor atm şirketin dibinde olduğu için o da.


  • argent dawn  (07.07.21 20:00:43) 
Yok


  • Mcfly  (07.07.21 22:09:58) 
Yani yanlış anlamayın ama şimdi firmanın ne suçu var. Adamlar Akbank’la anlaşma yapmış. Bi uyanık siz misiniz? Garantiye geçtiniz diyelim ya da iş bankasına onlarda da teknik sorunlar olsa onlardan da şikayet edeceksiniz. Sizin sorunumuz fakir olmanız. :)))


  • naksidil  (07.07.21 23:48:01) 
Aslında yapılabiliyor diye biliyorum. Yani firmalar seni bir bankaya zorlayamaz. IK senden hesap bilgilerini ister başta. Şimdi belli bankayla firma anlaştığı için o bankadan olmasını özelikle isterler. ancak bunun sebebi nema denilen olay ile maaş yatırma işlemlerinin firma açısından daha hızlı ve sistemli olması diye düşünüyorum. Ortada başlı başına nemalanma gibi bir husus var. bazı firmalar bankaların bu yıllık nema ödemelerini en azından bir kısmı da olsa çalışana verirken bazı firmalar çok güzel şekilde iç ediyor.


  • teletabi  (08.07.21 01:24:02) 
Diğer bankada böyle bir sorun olmayacağının garantisini kim veriyor sana?

Birden fazla banka hesabınız olsun ve paranızı bölüştürün.
  • synesthesia  (08.07.21 08:40:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.