[]

Yeni araba aldım kasko+trafik sigortası sorunu..

Öncelikle herkese merhaba,
2019 model 1.4 Egea aldım fakat sigorta ve kaskodan 3800 TL fiyat aldım. Herkes 2000 TL'ye hallederken bana çok çok fazla geldi.
Bunların paketleri oluyormuş sanırım; başlangıç-orta-full gibi sizce bunların bir önemi var mı arkadaşlar ? sizin sigortanız neleri kapsıyor, rica etsem yardımcı olabilir misiniz?


 
Merhaba ben daha dün 2020 1.2 Opel Astra aldım ve kasko 1910 tl, trafik sigortası da 1150 tl fiyat aldım.

İlk aracım bu arada ve kasko full tabir edilenden.

Biraz pahalı geldi, başka sigortacıya da sorun bence. Ben iki sigortacıya sordum arada 120 tl fark vardı toplamda. Ucuz olanı yaptırdım geçtim.
  • chicha_v2  (07.07.21 16:09:10) 
aslında internette kendiniz bilgileri girerek fiyat görebiliyorsunuz. meslek grubuna, kaç yıldır araç sahibi olmanıza, kaza sicilinize, yaşınıza vs. göre fiyat farklı çıkar. neticede risk hesaplama mevzusu.


  • lazpalle  (07.07.21 16:23:07 ~ 16:23:23) 
2006 model aracımı 2 bin liraya yaptırdım geçen hafta. Kasko+trafik sigortası. ama lazpalle'nin söylediği gibi çok fazla değişken var, iki üç yerden fiyat alıp teyit edin mutlaka.


  • coldegezenkutupayisi  (07.07.21 16:29:51) 
2013 1 serisi bmw'nin kaskosunu 3600 tl'ye yaptırdım. en yüksek hasarsızlık indirimi dahil fiyat. 563 tl trafik sigortası.

trafik sigortası geçen seneye göre düşük geldi.

kasko fiyatı çok değişken. mesela bende ölümlü kaza klozu ekli(herhangi bir ölümlü kazaya karışırsam karşı taraf dava açmadan ödeme yapabilmek için), ek parça ekli, nispeten bir alt sınıf ikame araç vs vs. Siz kaskoyu yaptırırken hangi klozların ve hangi hizmetlerin eklendiğini ve araç değeri olarak ne kadar yazıldığını öğrenin.
  • false pretension  (07.07.21 16:58:59) 
ilk kez yaptiriyorsan genelde oyle.
Ben de 1800 mu oyle bisey verdim eskiden 2500 falandi.

  • divit  (07.07.21 19:13:44) 
İlk araçsa normal fiyat. Şimdiye kadar trafik sigortasında hep en ucuzu (teminatlar nerdeyse aynı), kasko sigortasında da en pahalısını aldım.

En yüksek paketler genelde; cam hasarı, anahtar kaybı, yangın-doğal afet-terör-sel vs, yabani hayvan zararı gibi bir çok zararı karşılıyor (internet sitelerinde yazar) ve trafik sigortasının yetersiz kaldığı durumlar için yüksek teminat veriyor. Örneğin 500 binlik bir araca çarptın trafik sigortası bunun 250 bin liraya kadar (150 de olabilir tam hatırlamıyorum) olan kısmını karşılıyor. Kasko yoksa kalanı cepten ödeyeceksin ancak kasko varsa kalanını karşılıyor.
  • sumuklurakun  (07.07.21 20:32:46) 
ben de bugün kasko ve sigortayı yenilettim, sigorta 800 lira, kaskoya ise 1200 lira verdim, toplamda 2 bin liraya patladı, geçen yıl ise 3 bine patlamıştı, bu yıl aslında kasko yaptırmayabilirdim de 1200 lira bana gayet uygun geldiğinden yaptırdım.


  • blue rebel motorcycle club  (07.07.21 22:07:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.