[]

Aşı randevusu gelip de aşı olmayanların muayene olamaması

Şu an farkettim. Aşı randevum geldiği halde henüz aşı olmadım. Fakat doktora gitmek istediğimde mhrs sistemi üzerinden hiçbir hastaneden randevu alamıyorum, aile hekimimden bile alamıyorum. Hatta boş randevu olduğunda bildirim gelmesini sağlayabiliyorsunuz normalde. Sistem bildirim almama dahi izin vermiyor. Şu an bilinçli olarak bu şekilde bir kısıtlama yapıldığını düşünüyorum. Aşı olmadıysan geber gibi bir mantık sanırım.

Annemin sistemine girdiğimde rahatlıkla randevu alınabiliyor. (annem iki dozu da oldu).
Böyle bir durum yaşayan oldu mu?

Not: Neden aşı olmadığıma gelince; bir iki haftaya vizemin çıkmasını bekliyorum. Avrupa'ya gideceğim. Aşı olsam bile sadece ilk dozu olma şansım olacak. Onu da gittiğim ülke tanımayacak. İki dozu da orda olmayı düşünmüştüm.

 
sorudan bagimsiz son kisimla ilgili. asi zamanlari one cekildi. vize 2 haftaya cikacaksa bence 2 asiyi da yaptirabilirdin. sadece gidecegin ulkenin sartlarini dusunuyorsun; ama varyantlarin kol gezdigi durumda havalimani, yabanci ulke gibi en riskli yerlere gidecegini varsayarsak biraz da kendini dusunmeni oneririm. yabanci diyarlarda covid kaparsan seyahatin zehir olabilir. hastane, kagit isleri vs.. cok zor. kaldi ki bircok ulke daha kendi vatandasini asilamamisken yabancilari asilamasi dusuk bir ihtimal. tabi asi zengini bir ulkeyse is degisir. ben sirf bu yuzden vizemi bekletip 2. dozu olup oyle gidicem.


  • buenosdias  (07.07.21 10:18:09 ~ 10:18:55) 
@buenosdias aşı randevusu bana geçen hafta çıktı. yurt dışına seyahat amaçlı değil çalışmaya gidiyorum. İşe başladığımda oranın sağlık sistemine kayıt olmuş olacağım. Birinci dozla ikinci doz arası 4-6 hafta var. Belki ucundan yetişebilir miyim bilmiyorum.


  • amanda hugnkiss  (07.07.21 10:28:22) 
Bilinçli olduğunu sanmıyorum. Çünkü infial çıkar böyle bir durumda. Fakat bu mhrs üzerinde sık sık güncelleme yapılıyor bu ara. Bence bug a düşmüşsünüz. Telefonla arayarak randevu almayı deneyebilirsiniz.


  • zimbirik  (07.07.21 10:39:56) 
@zimbirik telefonla da aradım. Ben Bahçelievler'de oturuyorum. Bana Kemerburgazdaki bir semt polikliniğinde randevu var sadece diyor :) Orada da yaptırmam gereken tahliller yapılıyor mu o da belli değil. Ben günlerdir deniyorum randevu almayı. Önce yoğunluk var falan diye düşündüm. Bugün annemin sisteminden kontrol ettiğimde dank etti. Onunkinden rahatlıkla randevu alınabiliyor. Sanırım mecburen aşı olacağım.


  • amanda hugnkiss  (07.07.21 10:50:38) 
bence bug a düşmüşsünüz gerçekten. Telefondaki randevu sistemi ile mhrs dataları aynı yerden beslendiği için paralellik gösteriyor olabilir. aksini düşünmek istemiyorum.

Aradığınızda anneniz için görünen randevunun kendiniz için görünmediğini kanıtlayabilirseniz, ikisini de kontrol ettirerek, bu problemi fark etmelerini sağlayabilirseniz bu problem ile alakalı sistemsel bi takip kaydı falan açabilirler diye düşünüyorum. bu tip takip/problem kayıtlarını ısrar üzerine açarlar genelde.
  • zimbirik  (07.07.21 10:56:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.