[]

Özel lise seçmek

okuduğum yorumlar neticesinde market gibi 150 tane şubesi olanları tercih etmek istemiyorum. diğer yandan hz. gooogle'a o kadar bakmama rağmen çoğu özel lise, kolej vs. hakkında yorum bulmak neredeyse imkansız. bu okulların hocalarının ve/veya öğrencilerinin okul hakkında yorumlarının olduğu bildiğiniz bir platform var mıdır?




 
sorubak'a yazanlar vardı. google'da yorumlar kısmına bile yazanlar oluyor. bence en iyisi yeni mezun olmuş ya da 12. sınıfta okuyan insanlarla iletişime geçmek sosyal medya üzerinden. biraz daha vakit alır ama en azından öğrencisiyle konuşmuş olursunuz.


  • black holes in the sky  (07.07.21 13:03:42) 
Bu iş şehirden sehre değişiyor. Kalburüstü liseler hariç bilfen, bahçeşehir, ted vs. aşırı değişkenlik gösteriyor kalite olayı şehirden sehre, şubeden şubeye.

Ama önemli bir detay vereyim.

Franchise şubeye yollamayin çocuğunuzu. Ne demek peki bu. Parası olan biri(genelde müteahhitler eşleri eğlensin vakit geçirsin diye) atıyorum Bahçeşehir'e yilda 2m para verip isim hakkı alıp okul yönetiyorlar. Kahve dünyası, kahve deryası olayının okul versiyonu yani.

Bu okullar genelde daha uygun fiyatlı oluyor merkeze bağlı şubelere göre.
Bu okulların öğretmen maaşları daha düşük oluyor.
Çift başlılık olduğu için devamlı öğretmenler açısından kaos havası var okulda. Genel merkez şunu yapın diyor mesela. Kurucu çıkıp buna gerek yok yapmayın diyor.
Müdürler aşırı işlevsiz bu okullarda. Çünkü okulu kurucu yönetiyor. Oldu sana okul müdürü ile beraber 3 baş. Burada çalışan bir öğretmenin mutlu olma şansı yok. Mutlu öğretmen yoksa mutlu cocuk da yok.
Gibi gibi

Kısaca rezalet ortam.
  • westblack  (07.07.21 14:17:57) 
Ted vs de tırt artık. Özel liselerin durumu iç açıcı değil. Bence oturduğunuz yerdeki kalburüstü bir anadolu lisesine yollayın ilk iki sene puanı iyi değilse sonra da dershane sistemi olan bir okula verirsiniz son iki sene üniversite hazırlığı için. gennellikle çoğu aile bunu yapıyor.


  • Hallegadola  (07.07.21 15:08:00) 
Ek olarak sunu da diyeyim. @halle'ın bakış açısı da mantıklı.

4 sene 50 binden 200 binlira koleje vermektense son 2 yıl dershaneye yollayıp istediği bölümü özel üniversitede okutmak daha ucuza gelebilir. Çoğu özel üniversite 40-60 bandında yıllık(ucuzu da var tabi). İşin garibi liseler de genelde bu fiyatta.
  • westblack  (07.07.21 15:21:13) 
Kalburüstü anadolu lisesine +1 demekle beraber sonrasında dershaneye yazdırmanın artı bir yararı olacağını sanmam, onun yerine zorlandığı derslerden üniversite öğrencisine ders aldırmak çok daha verim verir. Birebir ilgi her zaman dershaneden iyidir. Dershanelerde 8 sınıf varsa altı tanesi elektrik suyu ödemeye gelir, bütün ilgi en başarılı iki sınıftadır.


  • biravekahve  (07.07.21 15:23:42 ~ 15:23:55) 
@Hallegadola
bulunduğum lokasyonda sadece bir tane anadolu lisesi var o da duyduğum kadarıyla 98 ortalama ile alıyor. bizim çocuğunki ise 93. tercih sistemini öyle ayarlamışlar ki yan mahalleden seçim yapmana da izin vermiyor.

  • lazpalle  (07.07.21 15:32:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.