[]

Amerika Afganistanda ne yapmaya çalışıyor?

yıllarını ve tonca parasını doktu afganistana. birden neden çekiliyor?

bu çeilme ruslara ve çinlilere yaramaz mı?

çekilecekse neden girdi afganistana bunlar?

 
Birden mi? Obama döneminden beri konuşuluyor. Fehim Taştekin oku, izle.


  • rastinon  (06.07.21 22:32:20) 
Bir devlet için askerlerin geri çekilmesi, içeride oldukça problemler yaşadığını gösterir. Yıkılmaya kadar da gider.
ABD nasıl ki sözde orta doğuya demokrasi getirme adına her türden terör örgütlerini besledi ve hala besliyor ise Afganistan da uyuşturucu işlerine ev sahipliği yaptığı söyleniyor. Büyük devletlerin atlarını en kolay koşturduğu yerlerden biri de siyasi istikrarsızlık içinde olan ve sürekli olarak problemlerin yaşandığı diğer devletlerdir.
Standart olarak değişmeyen şey, geri çekilse bile (Rusya'nın da zamanında yaptığı gibi) ABD adına işleri(!) vekaleten yürütecek bir terör örgütü var olmalı Afganistan'da.
ABD, zamanında aldığı ağır vietnam yenilgisi üzerine o zamanki yönetim, kendi halkı tarafından sorgulanır oldu.
Kendi askerlerinin abd bayrağına sarılı tabutlar ABD hükümetini kamuoyu önünde zor durumda bırakacağından dikkat çekmemek veya bunu en aza indirmek için doğruca o bölgeden örgütler kurmak ve desteklemek daha ideal(!) ve pratik.
Abd, bu salgında kırılan zenci vatandaşlarına bile terör örgütlerine yaptığı yardım kadar yardım etmemiştir deseler hiç şüphe etmem.
  • Erva  (06.07.21 23:08:49) 
Büyük resim kursu öğrencileri gelmiş. Her ülke elbette bir gün yikabilir ama ABD, şuradan buradan asker çekiyor diye yıkılacak anlamına gelmiyor bu. Azıcık ABD haberi okuyun. İngilizce öğrenin. ABD'den bildiriyorum, cumhuriyetciler Bush doneminde bunu destekledi, demokrat Obama çekilmek istedi ama Trump'la cumhuriyetciler geri geldi, şimdi tekrar Biden demokrat parti olarak çekiliyor.

Ayrıca ABD vatandsi olmasam bile covid nedeniyle $1500 dolar yardım aldim, her covid testi olduğumda ayrıca para aldım. Üstelik siyahiler de demokrat bunu unutmayın.
  • howfaristhesky  (07.07.21 00:01:30) 
Trumpla birlikte bizim ne isimiz var orda burda muhabbeti cok tuttu, daha oncesi de var tabi de Trumpla birlikte saha kalkti o soylem, vergilerimiz bosa gidiyor diye, artik fazla intervention istemiyor Amerikan halki. Arti Afganistan tam bir bataklik, cok zorlu cografya, cahil, radikal halk vs, battikca batarsin, sovyetler afganistan yuzunden dagildi muhabbeti var. Girersin ama battikca batarsin, ne haliniz varsa gorun seviyesine geldiler.


  • freedonia  (07.07.21 00:53:29 ~ 00:57:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.