[]

Kedi geldi!

Selam size duyarcalar!

Efendim naçizane bir adet mavi gözlü ankara kedimiz oldu. Kendisi iki aylık bir erkek.

Mama tavsiyesi istiyorum sizden. Market maması olmasın, hani şu teknik mamalar var ya, ya da adı neyse, onlardan olsun istiyorum (karşıt görüşte olanlar varsa onları da dinlerim, önemli olan heyvancağızın güzel ve dengeli beslenebilmesi). Ve fakat, çuvalla para da vermek istemiyorum. İnternetten falan, dediğim türde mamaları almak mümkün mü? Tavsiye edebileceğiniz bir site vb. var mı?

Bonus:
Beyefendi oldukça sakin, sesi sedası çıkmıyor, gelgelelim, korkuyor yahu. Biraz boşta kalınca (oynatmayı kesince falan) çekyatın bazasına giriyor, bir daha da çıkmıyor. Ne yapsak?

Bonus+:
Kendisini yarın Ankara Üni Vet Fakültesi'ne götüreceğim (iç-dış parazit ve başka da ne lazımsa yaptırmak için), orada işler nasıl yürüyore? Herhangi bir tavsiyeniz var mı?

 
whiskas seviyorlar ama uzuk durun bu mamadan. Böbrek yetmezliği, böbrek taşı bir sürü problem çıkarıyormuş.

Veterinerlerde ve petshoplarda "proplan" satılır. Azıcık tuzludur ama son zamanlarda büyük çuvallarından alıp açık olarak satmaya da başladıklarından fiyatları fena değil.

İlk zamanlar korkması normal, çevresine alışması lazım. Bizim ilk ankara kedisi eve geldiğinde yalnız kalamıyordu, en ufak çıtırtıda zıplıyordu korkudan. Zamanla eve alışıyor ve problem kalmıyor. Hayırlı olsun şimdiden :)

edit : daha pahalısı vardı adını unutmuştum, (bkz: royal canin) veterinere sorarsanız yönlendirir.
  • kimlanbu  (30.05.10 14:31:18 ~ 14:35:58) 
Kediciğin alışma süresinde sizden kaçması korkması çok doğal, zamanla alışır, daha yakınlaşır olur.

Whiskas'tan ve diğer ucuz mamalardan kesinlikle uzak durun, bonnie vs..

Şimdi en kaliteli mama Science Diet'tir Hills'in, bunun dışında Proplan ve şimdi hatırlyamadığım bir marka daha var, royal canin'in o kadar iyi olduğunu sanmıyorum. Hepsini kedimde denedim, şöyle şöyleyeyim, ilk kedimizde biz whiskas'ı iyi mama sanıyorduk, o dönemler veterinerler bilgilendirmiyordu, halbuki whiskas'ın içinde ne kadar atık gıda var hepsi var ve kedinin sağlığı genç yaşta bozuluyor, bilseydim baştan hills le beslerdim çünkü kedim hastalandığında hills'e döndüğümde fark müthişti, kedinin döktüğü tüy bile azalıyor iyi mamada, mamaya para ayırmak sağlık sorunları çıktığında masraflara para ayırmaktan çok daha iyi, böyle düşünün.

Bir de çevrenizde mama satan yerlere sorun, proplanın dev boyut mamaları var, kilo hesabı satıyorlar, daha ucuza geliyor ama aynısını hills için yapmıyorlar mesela. Bir hills bir proplan gidebilirsiniz mesela, kedini canavar gibi olur.
  • deliberte  (30.05.10 15:11:33) 
korkmamasi icin yattigi yere minik bir bebek battaniyesi alabilirsin, tuylu ve sicak oldugu icin kendini guvende hisseder.


  • kayranin kedisi  (30.05.10 19:07:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.