[]

TRT’de çalışmak.

Bir kardeşimiz TRT’nin kariyer programı kapsamında yaptığı sınavlardan ilk aşamaları geçerek son 2 aşamaya kadar gelmiş. 40 bin kişi başlayan süreç şu anda bin küsür civarına inmiş ve 300 kişilik alım yapılacakmış.

Neyse sorumuza dönelim. Şimdi bu kardeşimizin İK mülakatında hangi TRT kanalında çalışmak istersin diye bir soru yöneltecekler. Eğer İK cılar tarafından verdiği cevaplar beğenilirse Birim Mülakatına girmeye hak kazanacak. Birim mülakatı da çalışmak istediği kanal yönericileri tarafından yapılacak.

Yapmak istediği iş: “sunuculuk-spikerlik-muhabirlik”.
Kendi çapında fikirleri var elbette ama farklı görüşlere de ihtiyaç duyuyor.
Ben TRT World dedim. Neticede ilerde güzel kapılar açabilir. İngilizcesi de iyi. Abi iyiyim iyi olmasına da o kadar da fluent değilim dedi.

Fikirlerinize açığız, özellikle de sektörden arkadaşımız varsa süper olur.


Kanallar:

TRT 1

TRT 2

TRT 3

TRT 4

TRT Anadolu
TRT Avaz
TRT Avrasya

TRT Belgesel

TRT Çocuk

TRT Arabi

TRT GAP

TRT Haber
TRT HD

TRT int

TRT Kurdî

TRT Müzik

TRT Okul

TRT Spor
TRT Spor Yıldız


TBMM TV
TRT Türk

TRT World

 
World birinci kesinlikle.hem ulusta mis gibi kampus. trt haber ve trt2 de iyidir ama muhabirlik, sunuculuk icin trt2 zayif kalir. Trt1 ise ankarada eger muhit onemliyse.


  • ala09  (05.07.21 23:02:07) 
mülakat / alım matematiğini çok iyi yapsın o önemli. aşırı derecede kendini öne çıkaran vasıfları ve tecrübesi yoksa buna uysun. tamamen sallayarak tahmin ediyorum trt 1'e en çok başvuru olur. o da orayı seçerse şansı düşer. amacı "ben bi trt'ye atayım kendimi" ise dikkat etsin buna. en çok talep olabilecek yerden bi tık uzak durmayı deneyebilir. ha yok çok öne çıkan biriyse yardırsın en çok ilgisini çekene.

kanal seçimi sırasında ve sonrasında, youtube vs kanalla alakalı stüdyolarıyla alakalı kanalda çalışanlarla alakalı yazı video vs arayıp öğrensin her şeyi. kafasında netleşir
  • avatar is back  (05.07.21 23:09:08) 
TRT haber de reji de olsa, saha elemani da olsa çılgınlar gibi calisir. Belgesel, 2, muzik, avaz, cocuk gibi tematik kanallarin fazla personele ihtiyacı yok. Ama programcılik yapicam diyorsa bunlar mantıklı.

Muhabir olmam istiyorsa yine de en iyisi world, icerde editörlük de yapabilir.
  • duster  (06.07.21 10:13:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.