[]

BioNTech aşısından sonra olanlar psikolojik miydi?

Bugün ilk dozumu oldum. İğne fobim var büyük ihtimalle. İlk başta hiç endişe etmedim, hatta hiç iğneyi hissetmediğim için şaşırdım. Teşekkür edip çıktım.

İki dakika sonra bahçede beklerken başıma şunlar geldi;

- beynim karıncalandı
- beynimle kafatasımın arası sanki 100 dereceye ulaştı, kaynıyor gibi hissettim
- gözüm karardı, başım döndü
- midem bulandı
- oturduğum yeri hissetmemeye başladım
- bayılmak üzereydim

Durumu çevrede fark edenler su getirdiler, soğuk suyu içip insanlarla konuştuktan 5 dakika sonra geçti.
Daha önce şekerimi ölçmek için parmaktan bir damla kan verirken de gözüm kararmıştı, bayılmak üzere olmuştum.

Psikolojik mi bu durum?

 
Anlamadim siz bahçede beklerken sagda solda oturanlar mi geldi size yardima? Orada sizden sorumlu saglik personeli yok muydu?

Kendim asi olmadan bir erkek asi oldu; 10 sn sonra başı dönmeye basladi, yere yatirdilar. Bir 30sn-1dk sonra ayaktaydi.
Yani psikolojik bir tepki de olabilir ama esim de igneden korkar, sifir tepki verdi
  • logisticsmanager  (05.07.21 20:56:13) 
bana panik atak gibi geldi.


  • in vino veritas  (05.07.21 20:59:01) 
Aşıdan bir dakika sonra gözlerim kararmaya başladı. Ayaktaydım, hafif başladı. 30 sn-1 dk arası sürdü. Çömelince hemen geçti. Böyle olmamalıydı, çünkü ben sinovac olmuştum. Ve sinovacla ilgili hiç endişem yoktu. Faydası az da olsa ağır gelmez diye düşünüyordum.

Son zamanlarda hastaydım, çok antibiyotik kullandım, halsizdim. Belki vücudum tepki vermiş olabilir. Ama daha çok, aşı sonrası kendine odaklanmak, belki nefes almayı unutmak gibi nedenlere bağlıyorum ben bunu.
  • zihua  (05.07.21 21:07:35) 
Bana da benzer şeyler oldu, ani ateş mide bulantısı göz kararması ve soğuk terleme. 5 dk sonra oldu, 15 dk oturdum geçti sonra eve yürüdüm 3 km.


  • Jux  (05.07.21 21:55:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.