[]

Avustralya'dan gelen turiste İstanbul turu

Sevgili dostlar,
Avustralya'dan gelen bir turist arkadasla bu hafta buluşacağız.
Ona İstanbul'u gezdirme misyonu bende.
Arabam da var gerci ama arabayla bir yerlere gitmek zor oldugundan tramway vapur Marmaray seçeneklerini de goz önünde bulundurarak bana İstanbul'da turizm elçiliği yapacagim guzergahlar yerler etkinlikler onerir misiniz?
İstanbul'un guzel yerlerini gostereyim turistimize?

 
Ben 2 yıl önce Polonyalı bi misafiri gezdirmiştim, çok beğendi.

Sabahtan tarihi yarımadaya gittik. Birer çay içtik. Sonra ayasofya, yerebatan sarnıcı ve sultan ahmet'e gittik (sultanahmet gereksizdi bence). Ardından öğle yemeği yiyip Ortaköy'e gittik ve boğaz turu yaptık. Dönüşte de Ataköy marinaya gidip akşam yemeği yiyip içki içtik. Daha doğrusu ben bir bira içtim o rakı içti (rakıyı seviyor elin polonyalısı).

Benzer bir plan yapılabilir. Akşam yemeği o kadar uzak olmak zorunda değil tabii ama adamın kaldığı otel zaten o taraflarda diye Ataköy'e gitmiştik. Güzel bir Türk mutfağı restoranı bulup oraya da götürebilirsiniz.
  • himmet dayi  (05.07.21 15:05:00) 
beyazit'tan karakoy'e yuruyun veya tam tersi guzargahta.

karakoy'de baklava
eminonu'de balik ekmek ve tursu suyu,
sirkeci'de haci bekir lokumu
gene sirkeci-eminonu civarlarinda kestane veya misir
nuruosmaniye'de de bir cafe'ye oturup kahve icin en son.
  • baldur2  (05.07.21 15:11:40) 
bir gün tarihi yarımada: topkapı, ayasofya, sultanahmet, yerebatan, süleymaniye vs merakına göre ekleme çıkarma yapılabilir. başka bir gün şehir hatları kısa-uzun boğaz turu yapılabilir (bütün günü almaz) bir gün bir adaya gidilebilir.


  • bay b  (05.07.21 15:22:56) 
Çok yabancı arkadaşımı gezdirdim, bazı arkadaşlarım Eminönü ve Sultanahmet civarından pek keyif almadı. Çok kalabalık ve turistik bulanlar oldu. Moda, Yeniköy, Arnavutköy, Nişantaşı civarlarından çok keyif aldı bu arkadaşlarım. Yerlilerin takıldığı yerler daha çok hoşlarına gitti. Öncesinde ve ziyareti boyunca arkadaşınıza sormanızı öneririm neler yapmak istediğini.


  • fotrsapka  (05.07.21 15:33:56 ~ 15:38:21) 
Süleymaniye camii üzerinden Beyazıt Meydanı ve İ.Ü. girişi gösterilip sahaflar üzerinden kapalıçarşı, kapalıçarşı nuriosmaniyeden çıkıp çemberlitaş gösterilir, oradan kral yolu, tranvay yolu, ile birlikte sultanahmette yere batan sarnıcı ve ayasofya. sonrasında topkapı sarayı gezilecekse topkapıs arayı, gezilmeyecek ise, topkapı sarayının kenarından soguk çeşme sokaktan gülhane girişi, gülhane içinden sarayburnuna geçilir, oradan yürüyerek mısır çarşısı, öısır çarşısı sonrası köprü üzerinden karaköy, karaköyde yemek vb oradan yukarı galataya çıkıp galata kulesi ve istiklal, taksim meydanı.

güzergah bu gayet güzel.
  • liberal  (05.07.21 15:35:49) 
@liberal dediği gibi bir şey söyleyecektim.güzelce anlatmış.güllüoğlunda baklava yedirmeyi unutmayın.


  • uykulu_fb  (05.07.21 18:19:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.