[]

ilkokul mezunu temizlik işleri yapan bir bayanı sigortalı bir işe

nasıl yerleştiririz? 34 yaşında elinden sadece temizlik işleri gelen bir bayan var ve ilkokul mezunu. sigortalı uzun vadeli bir yerde çalışmak istiyor. gittiği günlük temizlik işlerinden sigorta yapamıyor. geçim sıkıntısı çekiyor, üstüne belini sakatlayıp fıtık oldu ve gittiği günlük temizlik işlerinde zorlanıyor. internet vs. kullanmayı da pek bilmiyor. hastane gibi bir yerde ağır kaldırma işi olmadan temizlik yapmak istiyor. bu kadına ben nasıl yardımcı olabilirim ? bir kaç özel hastaneye onun adına başvuru yaptım ama benim de kendi gündemimden dolayı sürekli takip edecek vaktim yok. işkura da gidiyorum ama sonuç alamıyorum diyor. (yer: ankara)

edit: malesef ilköğretim bitirmemiş ilkokul terk (ondan bile emin değilim zira metroya falan binemiyor) 2 çocuğu var ilkokul çağında allahtan doğum kontrol olayından haberdar ve orada durmuş. çalışmak isteyen emekle alın teri ile geçim parası bulmak isteyen bir kadın o yüzden yardımcı olmaya çalışmak istiyorum ama benim de elim kolum bağlı. tek bildiği şey temizlik iyi de yapıyor ama belindeki fıtıktan dolayı evlere temizliğe gitmek sağlık açısından mümkün olmamaya başladı. kadına gittiği yerlerde ağır kaldırtıyorlarmış doktorlar da ağır kaldırma diyormuş. valla benim de kendi gündemim ve dertlerim aşırı yoğun ama ben de bu kadını kendi haline bırakırsam sap gibi ortada kalacak. kendi ailesinden falan hayır yok. arkadaşı markadaşı da yok. 18 yaşında ankaraya göç etmiş o tarihten beri evlere temizliğe gidiyor nonstop sonunda beli sakatlandı. kocası da bir yerlerde asgari ücretli sanırım. her şeye rağmen evde oturmayıp yaşam mücadelesi verdiği ve emeğini esirgemediği için bir şeyler olsun istiyorum :(


 
işkur'dan bakıcılık için falan sertifika alabilir belki, öyle olursa sertifikalı bakıcı çalıştıran aileye teşvik var. sgk'sı ve maaşı dahi neredeyse bedavaya gelir işvereni için.


  • reanarchy  (05.07.21 13:54:38) 
Kanka dediği gibi birsey çok zor. O tip yerleri taşeronlar alıyor. Yani o hastanenin o bilmem nenin çalışanı haline gelmiyor. Bu tip işler yapan bir taşeronla tanisiklik sağlamak dışında yol yok.


  • allah yazdiysa bozsun  (05.07.21 13:56:26) 
bu arada yanılmıyorsam armut'un temizlik firması vardı, sigorta yapıyorlardır eğer varsa.


  • reanarchy  (05.07.21 14:01:26) 
vay anasını yaa,
kimseyi yargılamıyorum
lince de hazırım ama
34 yaş dediğin 1987. 8 yıllık zorunlu eğitimden etkilenmiş olması gerekirdi.

belediyelerin istihdam kursları vs oluyor öyle bişeye bakabilir. özel temizlik şirketlerine sizin gibi biri aracılığıyla başvurabilir yani kendi yapamaz diye söylüyorum.
yaşlı hasta bakıcılığı geliyor aklıma. ama bunların da kurumlar aracılığıyla olanları.
yoksa tek bir aileyle çalışıp sigorta alsa bile, yaşlı ölüyor gidiyor zaten bi kaç yıla. işin sürekliliği olmaz.
  • rewlack  (05.07.21 14:01:44) 
belediyeden 3 saatlik bir kurs ile hijyen sertifikası alıp restorantlarda, kafelerde mutfakta yardımcı ya da bulaşıkçı olarak çalışabilir belki. bir de büyük temizlik şirketleri sigorta yapıyorlar. en azından izmirde öyle. ben eve temizlikçi çağıracağım zaman şirketten çağırıyorum ve sigorta yapıyor musunuz diye soruyorum. geneli yapıyor.

bir ihtimal evde mantı, sarma vs. yapıp satabilir eli yatkınsa böyle işlere.
  • ofelia  (05.07.21 14:04:02) 
işkur'a kesinlikle başvursun bence. iss gibi firmalara da temizlikçi olmak için başvursun


  • co2s2  (05.07.21 14:30:47) 
İşkur.

Ama taşeronların işe alımında çeşitli partilerin kadın kolları etkili oluyor.

Bir de tanıdık falan varsa aslında dershane, kurs tarzı bir yer de cok iyi olur sanki.
  • westblack  (05.07.21 17:56:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.