[]

Lazer göz tedavisi

Süreç birçok faktöre(hastane, doktor, kişinin gözünün yapısı, iyileşme sürecindeki bakım vs. vs.) bağlı tabiki fakat çok yakında bu operasyona gireceğim ve görüşlerinizi almak isterim.

1 Görme kusurunuz(varsa astigmat da belirtirseniz) ve numaralarınız neydi?

2 Hangi yöntem ile ameliyat oldunuz?

3 Bu operasyonu geçirmiş olmanız üzerine genel görüşleriniz nelerdir? Memnun musunuz?

4 Operasyon kaynaklı kuruluk veya herhangi bir görme kusuru yaşıyor musunuz?

5 İşiniz gereği sürekli bilgisayar başında çalışan biri misiniz? Evetse bu konu hakkında gözün tekrar bozulacağına veya rahatsızlık vereceğine dair sürekli duyduğumuz bilgilere ne kadar kulak asmalı? Sizde süreç nasıl gidiyor değerli yazılımcılar?

Miyop astigmat
1.00 1.25
1.50 1.75

Yüksek değil ama astigmat kaynaklı gözlüğü atamıyorum, uzak oldukça bulanık. Lens kullanamam. Lasik yöntemiyle olacağıma dair bir sezim var. Göz numaraları ve kornea kalınlığım uygun gibi gözüküyor fakat tabiki doktor yönlendirmesi esas olacaktır.

İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz, ya da kafanıza göre. Çok teşekkürler.

 
1- 1kusurdu, 2ye yakin.

2- lasek.

3- yakin zamanda yaptirdim ve neden bugune kadar beklemisim, daha once olmamisim diyorum. Yani memnunum.

4- ilk 1 ay devamli gozyasi damlasi kullandirmisti doktor, dolayisiyla kuruyacaksa bile firsati kalmiyordu. Danlayi kestikten sonra hic kuruluk hissetmedim, gozyasi damlasi kullanma ihtiyacim olmadi. Numaralar icin de sunu soyleyebilirim: lazer odasindan ciktigim anda onumu gorebilmek guzeldi. İlk hafta yakin bozuktu. Ulan dedim benim yakinlar saglamdi bunu da mi bozdular, meger normalmis boyle olmasi :D ilk haftadan sonra yakinlar duzeldi. 1. ay kontrolune kadar uzaklarda bir gun sag goz bir gun sol goz bozuldu. Bozuldu dediysem abarti bir sey degil, gozluksuz halimden bile daha iyi goruyordum yani. 1. Ay kontrolune gittigim gun itibariyle sifirlanmisti. İlk ayda bu anlattigim surec normal.

5- isim geregi surekli pc basinda olmadigim icin yorumum var ama kendime sakliyorum :D

Bonus: oldukca alerjik bor goz yapisina sahibim, gunes gozluksuz camdan bile bakamam, lens kullanamiyorum, her sene konjonktivit olurum fix vs vs. Buna ragmen lazer masasina yattigim andan bugune kadar sifir sikinti.
  • invictae  (05.07.21 00:18:35) 
1. miyop + astg. toplamda bir taraf 5. diger taraf 5.5

2. intralasik

3. bende cok iyi gecti. ben inanmiyorumda ama remen eagle eye :) bak bu ciddi saka degil. üstünden 8 sene gecti. yas 40'a geldi. almanya'da göz testine girdim. testi yapan da garipsedi zaten :)

4. Operasyon kaynaklı bir kuruluk ve görme kaybı yok ama. Çok uzun süre 15-16 saat bilgisayar kullanınca bazen görme de bozulma basliyor ama bence bu normal bir saglik gözün basına da gelen bir olay. bazen bu sekilde 3-4 gün dinlenmeden calisinca acaba gözler gitti mi yine diyorum ama dinlenince normal görüs geri geliyor.

5. gözün tekrar bozulması su sekilde. gözünün ameliyat ile normal bir görmeye kavusturuluyor. siz kendisini madde 4 de yazdigim gibi sürekli zorlarsanız tabi ki de bozulacaktır. dinlenmesi icin süre vermelisiniz. yazılımcı degil sistemciyim sürekli siyah-beyaz ekran okuyorum. :)

6. bonus olarak, benim operasyondan önce gözlerde günese karsi hassasiyet vardi. simdi o ihtiyacim da azaldı. benim dr. da fantastik bir adamdi. bunun olabilecegini ameliyattan önce söylemedi. kontrollerden birinde böyle bir sıkıntız vardı muhtemelen azalmıs olması lazım dedi.
  • helenart  (05.07.21 00:48:57) 
1) 5 miyop 2,5 astigmat
2)15 sene oldu, ismini hatırlamıyorum ama bıçaksız yöntem diye geçiyordu
3) Kartal göz denen olay bende hiç olmadı, normal günlük hayatımı sorunsuz idare edecek kadar görüyorum.kontrollere gittiğimde göz numaram 0,25 miyop çıkıyor, geceleri halo etkisi denen ışık kırılması oluyor, daimi göz kuruluğu mevcut sürekli yapay gözyaşı damlası kullanıyorum. Tüm bunlara rağmen memnunum çünkü yaşasın gözlüksüz hayat. Hayat kalitem ciddi oranda arttı. 15 sene gözlükle gezip sonra gözlüksüz hayatını idare ettirebilmek benim için mucize gibiydi.
4) 3. maddede yazdığım gibi halo etkisi(Işık kırılması) ve göz kuruluğu

5) günde minimum 12 saat bilgisayar başındayım. ameliyat olalı 15 sene oldu göz numarasında bir ilerleme olmadı henüz. Bilgisayarın esas etkisi göz kuruluğu, mesela 1 ay tatile çıkayım bilgisayar kullanmaya bir şekilde ara vereyim göz kuruluğu neredeyse tamamen geçiyor, göz damlası kullanmaya ihtiyaç duymuyorum. Ama tabi yoğun bilgisayar kullanımına dönünce mecbur gene gözyaşı damlası.

son not= senin göz numaraların çok yüksek değil. ameliyat olma kriterin gözlüksüz yemek yiyip denize girebiliyor musun olsun bence. ben mesela 15 cm yakınımdaki insanları bile tanıyamıyordum, senin o kadar ciddi bir sorunun yok. bu numaralarla ben ameliyat olmazdım.

Neden böyle diyorum 1) klasik argüman; bu ameliyatı olan göz doktoru bulamazsın çünkü gerçekten uzun vadede ne olur kimse bilmiyor, ameliyat olan herkes risk alıyor kumar oynuyor. 2) bu ameliyatı olup bildiğin kör olan adam tanıyorum. tamamen tecrübesiz doktor hatasından hem de. Adamın korneasını sikip attılar artık gözlükle bile göremiyor, belli belirsiz ışıkları cisimleri seçebiliyor sadece. Ha bu arkadaşın durumunu bile bile ameliyat oldum ben, ama ciddi araştırdım çok tecrübeli bir doktor buldum araya tanıdıklar soktum,hani sırf para için yapmasınlar en ufak bir risk varsa açık açık anlatsınlar falan fişman, o zaman için piyasanın 2 mislini ödedim ameliyat ücreti olarak.
  • zikardo  (05.07.21 03:35:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.