[]

Gözlük takmaya nasıl alışacağım?

Merhaba arkadaşlar,

Ben miyopum. Gözlerim fena derecede bozulmuş ve iki gözün numarası da 4.5 olmuş. Gözlük takmaktan nefret ediyorum ve sadece liseye kadar düzenli olarak gözlük taktım. Onun dışında sadece derslerde falan taktım. Ama bu numaralarla gözlüksüz devam etmem mümkün görünmüyor. Madem takmak zorundayım iyi bir şey olsun madem diye biraz pahalıya kaçtık cam kalitesi, inceliği ve çerçeve seçiminde. Yarın elimde olacak ama o kadar zaman sonra nasıl alışacağım bilmiyorum. Lens ve göz çizdirme bazı sebeplerden dolayı biraz seçim dışı kalıyor. Her ne kadar bana yakışacağını düşündüğüm bir çerçeve modeli seçsem de yakıştıramıyorum kendime. Zaten tip olarak karizmatik biri değilim temelli silik bir tip olacağım.

Diğer yandan hayatımda her şeyin flu olmasına alıştığımdan mıdır nedir gözlük takıp da 144P'den 1080P'ye geçince o her şeyi HD kalitede görmek acayip tuhafıma geliyor. Hayata gözlerini yeni açmış bir bebek gibi hissediyorum ve gerçekliğim değişiyor sanki. En çok da 10 metre ileride bana doğru gelen insanların yüz ifadelerini, o anki duygu durumlarını bütün detaylarıyla görmek, karşı kaldırımda yürüyen insanların yüz hatlarına kadar detaylıca görmek değişik hissettiriyor. Sanırım en çok buna alışmakta zorlanacağım.

Sizce bütün bunlara nasıl alışabilirim? Özellikle benimki gibi uzun bir inat ve karşı koyma aşamasından sonra pes edenler olduysa nasıl alıştıkları hakkında tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

 
ne guzel iste her sey netlesecek. ikinci durumda bir sorun yok.
yok, o anki duygulari vs...romantiklestirme bence olayi hic gerek yok haha

gozluge alisma acisindan bence acik gri tonda hafif bir cerceve almaliydin. ben ilk seferinde siyah bir gozluk begenmistim. o kadar garipti ki optikci acik renk cerceve hatta cercevesiz almalisin demisti. cercevesiz ben sevmiyorum ama o da iyi bir secenek alismak icin.
sonra benimsiyorsun zaten. yillardir siyah cerceve kullaniyorum mesela artik.
  • Kittie  (04.07.21 19:51:21) 
Varlığını bile unutacaksın zamanla. Hele bir alış da bak. Gözlüğünü çıkartman gereken durumlarda, ortaya çıkan bulanık görüntü karşısında şaşırıp "ben bu görüş kalitesiyle eskiden nasıl yaşıyormuşum ya!" diyeceksin kendi kendine. Kendimden biliyorum. Çok değil, 3 ay boyunca sabırla, kaytarmadan, mızıkçılık yapmadan tak gözlüğünü, sonra gel bu duyuruyu yeniden oku. Bütün kaygılarının boş çıktığını göreceksin.


  • huçi kuçi  (04.07.21 20:41:47) 
basliktaki Soruya cevap: cunku alismak zorundasiniz. Gozluksuz lenssiz sakin disari cikmayin, 4.5 numara ile ne tabela gorebilirsin, ne tanidiga selam verebilirsin, Allah gostermesin araba, motorcu bir sey carpar. Yakismaz, silik tip olacagim diyorsun ama takmazsan asil ezik, silik tip olursun ve ozguvenin zedelenir, insanlarla goz temasi kuramazsin, yeni adres bulamazsin, bakkalda, markette gozunun onundeki urunu goremezsin sorarsin salak yerine dusersin, otobusunu, duragini kacirirsin. "Zaten tip olarak karizmatik biri değilim temelli silik bir tip olacağım." demissin yanlis ama Umit Ozat'a diyorlar cok kilo aldin, ayi Umit diyorlar sana: adam diyor "Onceden de Brad Pitt degildik zaten ".


  • neverletyougodown  (04.07.21 22:01:56 ~ 22:10:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.