[]

Aynı wi-fi ağında ortak excel dosyası

Merhaba,

Eşim ile birlikte gelir-gider hesabı yaptığımız bir excel dosyamız var. Bu dosya benim bilgisayarımda kayıtlı. Bu dosyayı ortak kullanabileceğimiz bir yöntem var mı? Kendi bilgisayarından girip istediği değişikliği yapabilmeli.

Aynı wi-fi ağını kullanıyoruz belki bunun yardımı olabilir. Teşekkürler

 
google docs.


  • sutlu nescafe  (04.07.21 14:13:27) 
Excel'i OneDrive ya da Google Drive gibi bir buluta kaydedip link atarsanız aynı anda olmasa da istediğiniz yerden açıp düzenleyebilirsiniz. Aynı anda açıp düzenlemek için SharePoint erişiminiz olmalı. Microsoft 365'e has bir özellik. Bireysel kullanıcılar için yoktu hatırladığım kadarıyla.

edit: sutlu nescafe'nin cevabını görünce hatırladım ben de. Google Docs'ta aynı anda açıp düzenleme imkanı var.
  • himmet dayi  (04.07.21 14:13:53 ~ 14:14:29) 
Teşekkür ederim ama bu yöntemler ile sanırım internet üzerinden takip yapabiliyorum. Örneğin tarayıcıdan google docs a girip işlem yapacağız. Biz masaüstümüzdeki dosya ile bu işlemi yapmak istiyoruz.


  • slashedduff  (04.07.21 14:24:59) 
İşletim sistemi aynı anda kullanmanıza izin vermez. "Bu dosya başka bir bilgisayarda açık. Devam etmek için diğer kullanıcının dosyayı kapattığından emin olunuz" diye uyarı verir.


  • heritage  (04.07.21 14:31:14) 
dedikleri gibi ayni anda calismaniza izin vermez.

google docs on numara bence. kim hucreyi editlemis onu da goruyorsun. ayni anda baska hucrelere yazabiliyorsun. kaydet butonuna basmak bile gerekmyior. ben sahsen program kullanmiyorum artik.
  • yoggi  (04.07.21 15:15:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.