[]

Ezan sesine yapılacak hiçbir şey yok mu

günün hiçbir saati uyuyamıyorum. gece 4.30, öğlen 1, akşamüstü, akşam her saat gümbür gümbür ezan sesi.

evin 100 metre ötesinde cami var, biz en üst kattayız ve caminin minaresinde 8 tane hoparlör var. hoparlörlerden 2 tanesi tam bizim cama bakıyor.

desibel ölçümü yapmadım ama, gittğim maçlardan pay biçersem, onların tamamından daha fazla gürültü doluyor evin içine.

belediyeye yazdım,
müftülüğe yazdım. tek bir dönüş bile alamadım.

yarın bir çocuğum doğsa, uyuma ihtimali yok.
yarın bir hastalığa yakalansam, büyük ihtimal uykusuzluktan, huzursuzluktan ölür giderim.

yani gürültü bildiğiniz gibi değil.

bu eve geçen sene mayıs ayında taşınmıştım ve hiçbir sorun yoktu.
15 temmuz günü gece 12de sela okunduğu esnasında hoparlör ayarlarını yükselttiler, o gece hayatımda ilk kez cami sesine uyanmıştım. ve o günden beri bir daha hiç ezan sesi duymadığım bir akşam olmadı.

yok mu abi bunun çözümü?
gerçekten dayanılacak gibi bir şey değil.

ses kötü, hoparlör cızırtılı, müezzin berbat okuyor ve bunu en az 80-100 desibelle yapıyor.

 
Bahsettiğiniz durumun 100 metre değil de 40 metre versiyonunu yaşıyorum.

Ben de olması gerektiğinden daha yüksek bir ses çıktığını düşünüyorum, müzik prodüksiyonu ve ses teknolojisi ile alakalı işim ezan okunduğu zaman hayat duruyor evde.

Siyasi ortam ve dini hassasiyetlerden dolayı sanmıyorum bir şey yapılabilsin. Yani ezan okunacak tamam da bu denli yüksek olmasına gerek var mı, bi regülasyon, standart getirilemez mi bu işe keşke olsa.
  • hedep  (04.07.21 15:13:18 ~ 15:13:59) 
Bizim evee csmi uzak ama köyde cami annemlerin evin tam karşısında. Evde bile konuşamıyoruz sesin yüksekliğinden. Hayat duruyor resmen ezan saati. 2 yaşında çocuğum var, çocuk hangi vakitte uyuyorsa uyanıp ağlıyor, yarım saat onu avutmaya çalışıyorum. Annem de hoca çok iyi kızım üzmeyelim falan diyor gidip konuşamadım adamla ama bir sonrakinde konuşacağım. Ses merkezden geliyor da hoparlor ayarı camidedir herhalde. Tabii müftülük olmaz derse adam düşüremez. O zaman da müftülüğe saracağım.


  • somethinginthewayshemoves  (04.07.21 23:56:26) 
Müftülüğe dilekçe veriyorsun evde sesten rahatsız olan hasta var diye. Dikkate alıyorlar.


  • yuyu  (05.07.21 10:32:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.