[]

Gebelik kan testinde en erken ne zaman belli olur?

3 temmuz korunmasız cinsel ilişki
17-21temmuz regl (bir iki gün oynayabilir)
22 temmuz biontech aşı randevusu
24 temmuz tatile gidilecek

Şu an ertesi gün hapı alsam regl düzenim bozulacak ve tatile denk gelmemesi için 21inde geciktirici ilaç kullanmaya başlamam gerekecek. Aynı ay içinde hem ella, hem geciktirici heralde hormonlarımı berbat eder diye düşünüyorum.

Aynı zamanda gebeliğin ilk üç ayında covid aşısı önerilmiyor diye biliyorum.

Kanda gebelik en erken ne zaman belli olur? Regl tarihimden önceki 14 gün içinde kesin belli olur mu mesela? Yoksa illa gecikmesini mi beklemem gerekecek?

Çok gerginim ve kafam karışık şu anda. İstenmeyen bir durum değildi, yani başka bir dönem olsa tamamen akışına birakabilirdim ama şu durumda aşı, tatil vs varken müdahale etmem gerekiyor gibi hissediyorum.

 
adet gününü beklemeniz lazım. daha önce yanıltıcı olur.


  • alicandan  (04.07.21 09:11:22) 
merhaba, ben de doğum kontrol hapını bırakalı iki hafta oluyor, ne özellikle denediğimiz ne de korunduğumuz dönemdeyiz, akışına bıraktık. aşının ilk dozunu olalı 3 buçuk hafta oluyor, ayın 10'unda ikinci dozu olacağım.

her şeyden önce uzmanlara da danışın tabii, ben kendi araştırmalarım sonucu oluşturduğum görüşümü yazacağım.

mrna covid aşılarının hamilelerde kullanımının güvenli olduğuna dair veriler günden güne artıyor. hatta gebeyken aşı olan annelerin bebeklerinde doğduktan sonra antikor oluşumu gözlemlenmiş. mrna aşılarında vücuda virüs enjekte edilmediği için, görülen seyrek yan etkiler yalnızca bağışıklık sisteminin verdiği tepkiler. dolayısıyla çalışma biçiminde bu aşıların tehlike oluşturacak bir durum mantıken yok.

bana bu süreçte covid kapma olasılığı çok daha riskli görünüyor. bu yüzden aşı konusunda pek endişeli değilim. ertesi gün hapları, menstrüasyon erteleme gibi yöntemler vücudun dengesini alt üst ediyor. zaten gebelik de çoğunlukla ilk ayda oluveren bir şey değil. ben yerinizde olsam hiç bozmadım düzeni..
  • gmzo  (04.07.21 10:02:38 ~ 12:10:48) 
regl 17 temmuzda başlıyorsa 12-13 temmuz gibi evde idrardan bakabileceğiniz "predictor early" testte az da olsa belli olabilir (test reglin geciktiği ilk günden geriye 6 gün sayın diyor, en erken o 6 gün kala bakabilirsiniz diyor). testteki ilk çizginin çok hafif belli olması bile pozitif anlamına gelebiliyor. o sırada kanda hcg hala düşük oluyor sanırım, kandaki hcg'den tam bir şey söylenebilmesi için regl gününün gelmesi ya da reglin bir 3-4 gün gecikmesi gerekebiliyor galiba. bir de kandaki hcg değeri artıyor mu diye arka arkaya birkaç test gerekebiliyor bu çok erken dönemde kanda baktırınca.

eğer pozitif çıkarsanız ve istenmeyen bir durum değildiyse gerilmeyin hiç, tatile gidersiniz sanki? çok erken dönem olacak zaten. diğer konular için de doktorunuzla da görüşürsünüz, o da destek olacaktır sorularınızla ilgili. dünyada binlerce kadın şu an bu veya benzeri bir durumu yaşıyor muhtemelen, ya da yaşadı öyle düşünün :)
  • nimberjack  (04.07.21 12:39:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.