[]

Ram arttırımı

kullandığım toshiba notebook ta 2 gb ram var,onu 3 gb ye çıkartacağım ama hem fiyat hemde kalite olarak hangi markayı almalıyım?
ram arttırdığımda bilgisayar format yiyecek mi yoksa aynı şekilde kullanmaya devam edebilecekmiyim?



 
önemli olan iki ram'in çakışmadan çalışmasıdır. bilgisayarınızdaki ramin hızına uygun bir ram almaya dikkat edin.


  • akustik cinayet  (30.05.10 11:27:54 ~ 11:28:24) 
formata gerek yok.


  • grgn  (30.05.10 11:29:50) 
öncelikle laptopta genelde 2 tane ram yuvası olur acaba seninkinde nasıl takılı... yani 2 slot un var ve 1+1 şeklinde mi, yoksa direk 2Gb olarak mı takılı. 1+1 şeklinde ise mecburen bir tanesini çıkartıp gidip 2Gb lik alacaksın. Eğer direk 2 slot var ve bir tanesine 2Gb lik takılmış ise gidip 1Gb lik almanız yeterli olacaktır. Fiyat ve marka konusuna gelince öncelikle laptop ta takılı olan ram in markasına bakın ve mümkünse aynı markayı tercih edin. dikkat etmeniz gereken diğer bir konu frekansları yanı olmak zorunda. aksi takdirde performansan düşer.

size tavsiyem; laptopun alt kapağını sökün ve ram lerinizi kontrol edin.

Edit: format atmanız gerekmiyor.
  • janavarorion  (30.05.10 11:38:40 ~ 11:40:02) 
janavarorion'un dediklerine ek olarak laptopun modeline göre ram slotlarından biri klavyenin altında olabilir.


  • fortisvita  (30.05.10 13:05:44) 
cpu-z veya speccy programlarıyla bilgisayarındaki ramlerin cinslerini ve hızlarını öğrenebilirsin. buna uygun olarak (400, 533,666'ya uygun olarak) ram alabilirsin.


  • bykush  (31.05.10 04:58:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.