[]

Balkan ülkeleri veya Azerbaycana Yerleşmek

Ben bir üniversitede öğretim görevlisiyim. Eşim de sağlıkçı. İngilizcelerimiz var.

Benim bu ülkelerde akademik kadro bulabilmem için en gerçekçi durum doçentliği almış olmam. O da kısa vadede olamaycak.

Biz buralarda ne iş yapabiliriz sizce güzel bir hayat için? Kendi çapımda araştırmalarım sonucu bazı fikirlerim var ve yol yordamı biraz çözdüm.
Çama buradan spesifik öneriler ve tecrübeye dayalı yol yordam tavsiyesi gelir belki.

 
Spesifik oneriler demissiniz ama biraz soru sormaya geldim :(
Azerbaycan icin: diktatorlukle yonetilen bir ulkeden diktatorlukle yonetilen baska bir ulkeye yerlesmek ne kadar mantikli? Ozel sebebiniz var mi? (Merak ettim :) )

Balkan ulkeleri: AB uyesi olanlar mi? Yunan/bulgar/romanya? Oradakiler bati avrupa’ya kapagi atmaya calisiyorlar. Yunanistan’da yasam basarili bence ama dil olmadan calisamazsiniz tabi alaninizda. (Belki akademisyen calisabilir) bir de kimliginizle ilgili sikinti yasayabilirsiniz.

AB uyesi olmayan balkan ulkeleri: hepsi batiya gitmeye calisiyor :/ bosna hersek, kosova ve makedonya sizin ve esinizin calisabilecegi ulkeler olabilir, oralara yogunlasabilirsiniz. Sebebi de turkiye’yle biraz daha hasir nesir olmalari.
Belgrad’da hayat muhtemelen iyidir ama turkiyelisiniz ve hala irkcilik var. (turist olarak gidince yoktu gerci :D)
Karadag cok popi, ozellikle sahil kesimi.
  • kuehles blondes  (04.07.21 10:22:57) 
türkiye'de kadro bulamayıp azerbaycan'da liyakatle kadro bulabileceğinizi düşünüyorsanız daha çok kitap okumalı ve bağımsız medya izlemelisiniz.


  • yeahbutso  (04.07.21 11:26:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.