[]

Yatırım Tavsiyesi

Yabancı uyruklu bir akademisyen arkadaşım var Türkiye'de çalışan. Ayda 3000 dolar gibi bir para ile yapacak yatırım sordu Türkiye'de. Ben bilemedim. Ne tqvsiye edersiniz?




 
Tr de yilda 36k usd mi harciyacakmis? 36k usd e sifir araba yok neredeyse


  • duyurukullanıcısı  (04.07.21 00:23:20) 
parayi dolar olarak tutarsa zaten en kral yatirimi yapmis olur.


  • divit  (04.07.21 00:49:54) 
Eğer yasal olarak kredi çekebiliyosa konut kredisi ile konut alsın. 1’e 10 büyüme garantisi ile. Ve hatta mebla yüksek olduğu için birkaç tane ev ya da dükkan bile alabilir. 5-10 yıl sonra artık dolar milyoneri o arkadaş. Ama try ile kredi kullanamıyordur büyük ihtimal. Diyeceklerim bu kadar dostum.


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (04.07.21 01:44:20) 
Uzun vadede gayrimenkul fiyatları TL üzerinden artıyor olsa da döviz üzerinden bi kazancı olmuyor pek. Ev alması paranın değerini korumaya yönelik bir yatırım olur ki zaten dolar olarak tutsa da aynı şeyi yapmış olur. Ev alma riskine girmeye gerek bile yok.

Dolar olarak tutmak aslında bir yatırım, evet. Ama en kral yatırım da değil. İlla Türkiye'deki kıymetlere bir yatırım yapmasına gerek yoksa New York borsasından farklı sektörlerde güvenilir birkaç şirket seçip onların hisselerinden alabilir uzun vadeli biçimde. Örneğin Microsoft'un hisse bedeli dolar bazında son 5 yılda 5 kattan fazla arttı. Parayı dolarda tutarak böyle bir yatırımdan faydalanmamak çok da kral bi yatırım değil gördüğünüz gibi.
  • himmet dayi  (04.07.21 10:39:20 ~ 10:41:11) 
Yani hangi ülke vatandaşı bilmiyorum ama Avrupa ya da Amerika'ysa bu parayi havale yapıp oradaki dünya endeksi etflere yatirabilir. Ama açıkçası bu uzun dönem yatırım ve her zaman inis cikis olabilir ama genelde bir sekilde gene daha yükseğe cikacaktir endeksler.


  • logisticsmanager  (04.07.21 12:02:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.