[]

Euro 2020 - TRT spikerleri

Ekşi sözlükteki maç başlıklarında maç ile ilgili yorumlardan çok spiker eleştirisi görüyorum. Spiker yorum yapıyor bununla ilgili 10 entry art arda geliyor, spiker yorum yapmıyor sadece adları söylüyor yine çok fazla eleştiri geliyor. İstisnasız her maçta böyle yorumlar var. Bazı spikerler daha iyi bazıları değil fakat ben izlerken spiker seyir zevkimi fazla değiştirmiyor -milli takımın maçlarındaki demagoji hariç o hayattan soğutuyor tabi-. Gerçekten bu kadar rahatsız ediyor mu sizi de spikerler merak ettim. Ve gerçekten çok mu kötüler?




 
Ediyor tabi. Adam bi ara ispanya milli takımımız falan dedi.
Replay olan pozisyonu o an oynanıyor gibi bağıra bağıra anlattı. Çok rahatsız ediyorlar hem de.

  • Deathrow  (03.07.21 23:47:40) 
Az önce şöyle dedi mesela: dünyanın en basit oyunu olmasına rağmen milyonları peşinden koşturan…….
Bu ne şimdi? Kim diyor futbol dünyanın en basit oyunu diye? Deli oluyorum ya.

  • Deathrow  (03.07.21 23:49:11) 
Akışı bozuyor bazen anlamsız yükselişler, yanlış yerde verilen tepkiler de çok dikkat dağıtıyor. Beni en çok rahatsız eden tehlikeli pozisyonların hiç heyecanlı anlatılmamasıydı. Taa ki beinsporttan bi kaç kişi gelene kadar.


  • olaylar olaylar  (03.07.21 23:49:34) 
Bir tanesi haric(bu aksam mac anlatan) hepsi rezil seviyede bence. Ersin düzen falan anlatsa belki daha iyi olurdu(eskiden ntvsporda anlatırdı arada) ama 250bin lira maas alıyordu sanırım aylık. Maç anlatmakla uğraşacağını sanmıyorum.

Keske ssport spikerleri anlatsaydi turnuvayı. Erman yaşar, Emre Özcan falan bunlardan 10 kat iyi spiker. Ve yeni jenerasyona uygun spikerler. Gencler zaten 90dk mac izlemiyor. Bari eğlenceli, entelektüel ve düzgün anlatsınlar da ilgi çeksin. Sacma sapan bilgiler veren sıvacı ertem sener de bunlardan iyi bence.
  • westblack  (03.07.21 23:50:56) 
şu an oynanan ingiltere maçında bile en az 3 topçunun adını yanlış söyledi bütün maç. kane şut çekti kaleci tuttu ve top açıldı, arkadaş 3 saniye sonra keyyyynnn şuutt diye bağırdı.

yani demem o ki inanılmaz rezalet seviyedeler. yorum yapma kısmında da avrupa futbolunu az takip eden insanlar verdikleri sözde bilgilerin ne denli boş/yanlış/hatalı olduğunu bildikleri için keyifleri kaçıyor. çok kötü değiller, rezaletler. sanki bilerek maçlar kötü anlatılıyor. istenilse bu denli kötü olamazlardı.
  • ilgeru  (03.07.21 23:52:55) 
ben de takılmıyorum maç izlediğimde. insanlar sürekli bişeylerden şikayet ediyolar, artık ülkenin genel durumu mu nedir bilmiyorum. "dünyanın en basit oyunu olmasına rağmen milyonları peşinden koşturan" desin yani ne yapabilirim. buna da sinirleneceksem genel olarak çok daha zor bir hayatım olurdu. daha iyi spikerler vardır mutlaka ama maç izleyeceksem izlerim yani problem değil benim için.


  • tepedeki psychedelic adam  (03.07.21 23:53:08) 
ilk maçlarda çook kötülerdi. Son maçlarda biraz daha iyi bence.


  • nundu  (04.07.21 00:07:07) 
beni çok etkilemiyor. sadece bazen mesela bir pozisyon oluyor, pozisyonun tekrarını veriyorlar, sen de korner mi aut mu anlayamıyorsun, spiker de bir şey demiyor, "acaba stattan anlatmıyorlar mı?" diyorsun ama onu da bilmediğim için bir şey diyemiyorum. eğer her maçı stattan anlatıyorlarsa spikerin burada bir şey dememesine sinirlenirim. onun dışındaki hatalar da senkronizasyon problemi olabilir. başka bir problem vardır. spikerleri dinleyin, "bazen stattaki konumumuz sahaya çok uzak oluyor, önümüzdeki ekrandan anlatalım desek, oraya da 1 saniye geç geliyor" diyor. yani bir adamın nasıl bir zihinsel problemi olabilir ki bir hareketi gördükten 3 saniye sonra onu anlatsın?

"dünyanın en basit oyunu" artık klişe olmuş bir laftır. bunu da bilmeyene, ilk defa duyana da ilk defa rastlıyorum. türkiye'deki herkes illa ki söylüyor bunu. dünyada ne kadar söyleniyor bu laf bilmiyorum ama johan cruyff'un artık atasözü olan bir lafı var bununla ilgili: "futbol basit bir oyundur, zor olan ise basit oynamaktır." gelip bunları bilmeyip de ona buna laf etmek çok ilginç cidden.

insanlar sinirlenmeyi çok seviyor demek ki. ben de buna sinir oluyorum.
  • hlot  (04.07.21 00:10:55 ~ 00:20:48) 
Özellikle ülkede çok iyi spikerler varken Avrupa futbolunun ülke bazında en önemli turnuvasını gerçekten en kötü spikerler anlatıyor. TRT o kadar yozlaştı ki zamanında bu turnuvaları anlatanlara bakın bir de şimdikilere.


  • bartholomew87  (04.07.21 10:58:55) 
Bizim milli takimin maclarindaki hamasetten kaynakli takti millet, seyir zevkini etkileyecek bir durum yok benim icin. Koyun surusu mantigiyla eskiden urundul linc yerdi simdi spikerler.

Bonus: italya-belçika macindaki "bir futbolcunun goz yaslarindan daha onemli ne olabilir" sözü beni de germişti biraz
  • pofudukayi  (04.07.21 11:52:56) 
euro 2020 için değil de, tenis ve wimbledon için yorum yapacağım.

bu yıl wimbledon ssport'ta, o yüzden ingiliz spiker(ler)le orijinali izlemek mümkün oluyor.
meğerse trt spor da wimbledon'ı yayınlıyormuş, haberim yoktu.
dünkü federer-norrie maçına baktım ve trt 2'deki spikerle izlemeyi tercih ettim.

gerçekten çok iyiydi.
türkçe hakimiyeti olsun, maçı aktarması olsun, gayet iyiydi.
eurosport'takilerle kıyaslandığında bayağı iyiydi mesela.
yani aradaki farkı dünkü maçı izleyince daha iyi anladım.

futbolu pek bilemiyorum ama teniste spiker seyir zevkini çok etkiliyor bence.
o açıdan spiker önemli.
  • blatta hiberna  (04.07.21 11:59:52 ~ 18:30:14) 
@pofudukayi o söz beni de irrite etti fakat o maçı anlatan spiker aslında euro 2020 boyunca nispeten iyiydi bence. Talihsiz oldu biraz o lafı söylemesi.

Ben de basketbolda daha çok rahatsız oluyorum. Çünkü sürekli bir basket olma durumu var ve her baskette bağıran spiker yada tam tersi durgun spiker hiç çekilmiyor. Ancak futbolda bu ayrım bu kadar keskin değil gibi geliyor.

Bir de şahsi kanaatimce milli takım yada avrupa maçlarında basketbol özelinde konuşursam gerçekten en az futbol kadar abartı bir hamaset var kanal/spiker farketmeksizin. O nedenle futbola bakınca rahatsız hissetmedim belki de.
  • mysticriver  (04.07.21 12:19:39) 
Ben çok başarılı buluyorum trt spikerlerini.
Bu turnuvada da 1-2 maç hariç anlatımlar gayet iyiydi.
Bizim millet genetik olarak “yorum yapmazda ölecek” hastalığına sahip olduğu için her boku eleştirmek zorunda.
Bu sebeple her maçta yorum yapıyor spikerlerle ilgili.
  • otopsicocugu  (04.07.21 12:51:23) 
bizim maçı anlatan 2 tane yaşlı adam var onlar sahiden kötü ya. Kendini kanıtlama, izleyici heycanlandırma peşinde ama işe yaramıyor daha kötü oluyor. Diğer iki tane sesi daha genç olanlar var. Onlar gayet iyi beni rahatsız etmiyor.


  • eazy  (04.07.21 13:01:25) 
kardes naaptin, ekside mac basligi okunur mu hic? En kalitesiz entryler mac basliklarinda. O anlik pas hatasi yapti, diye Messi futbolcu degil diyen mi ararsin, ana avrat soven mi:)


  • neverletyougodown  (04.07.21 13:23:37) 
Formula 1'i İngilizce yayınından izliyorum ben de. Serhan Acar'ı çok öven arkadaş var ama ben arkadaşların heyecanlı anlatmasıyla bilgi ve yorum yeteneğini karıştırıyorlar diye düşünüyorum.

İngiliz yayınında 4 kişi filan anlatıyorlar, biri eski F1 pilotu oluyor. Olabilecek ihtimaller, stratejiler, paddock'tan bilgiler, çok daha doyurucu geçiyor.
  • burfak  (05.07.21 13:12:28) 
bu arada şimdi levent özçelik chiesa'ya inzaghi deyince aklıma geldi. turnuvanın başlarında bi maçı izlerken yine levent özçelik'in böyle çok bariz hata yaptığını duyunca bunun bi hastalık belirtisi olabileceğini düşünmüştüm. yani bunun gibi çok bariz bikaç hata yapmıştı ve bunun bilmemekle filan da alakası yok. ne bileyim alzheimer başlangıcı filan gibi bişey mesela, ciddiyim.


  • tepedeki psychedelic adam  (06.07.21 23:16:03) 
ben de inzaghi olayı için geldim.

yahu chiesa'ya ısrarla inzaghi demek ne oluyor? sonra "federico chiesa" diye düzeltiyor ama 5 dk sonra yine inzaghi diyor. yahu italya'nın bu turnuvada 6. maçı, inzaghi kardeşler çoktan tarih oldu, iyi misiniz ya?

acaba chiesa'ya inzaghi benzetmesi mi var, bizim duymadığımız? bu kadar bariz hata da olamaz çünkü. inzaghi'nin çocukları da top oynuyor desen, yine karıştırabilir diyeceğim ama çocukları var mı yok mu onu bile bilmiyoruz.

muhtemelen kendi aralarında çocuktan sürekli inzaghi diye bahsediyorlar bir sebepten benzettiklerinden dolayı. o yüzden de dili sürçüyor. başka mantıklı bir açıklaması yok. buna benzer başka bir hikaye de duymuştum.
  • hlot  (06.07.21 23:23:28 ~ 23:26:57) 
@hlot italya maçı sonunda da italya 0 - türkiye 3 demişti:)


  • nothing in my way  (06.07.21 23:33:23) 
@nothing in my way: o zaman sağlık sorunları olabilir :) zaten az önce de "yıllardır anlattığımız inzaghi adını telaffuz ettim, kusura bakmayın" dedi. başka sebep sunmadı.

çok yaşlı da değil gerçi, 63 doğumluymuş.
  • hlot  (06.07.21 23:36:05 ~ 23:37:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.