[]

81 yaşındaki babama 3. doz Biontech aşısı

81 yaşındaki babam için iki doz Sinovac aşısı sonrasında üçüncü doz için Biontech aşısı randevusu almak istiyorum ama yaşı gereği epey tedirginim. Kendisinin kalp ile alakalı sorunları da var. Benzer yaşlarda herhangi bir yakınınız Biontech aşısı olduysa tecrübelerinizi yazabilir misiniz?




 
Bu konuda bende çok kararsız kaldım. Ancak biontech te olası ağır yan etkiler genelde ikinci doz sonrası çıkıyor. Çevremde kalp hastası, böbrek hastası ebeveynlerine bu aşıyı yaptırtan arkadaşlarım var. Herhangi bir olumsuzluk yaşamadılar şu ana kadar. Bir de şöyle bir durum var; iki doz sinovac aşılı sağlık çalışanı arkadaşım covit oldu, iki doz sinovaclı anne babaya bulaştırdı. Anne vefat etti. Bu tarz örneklere de şahit olunca sanırım bende babama biontech yaptırtacağım.


  • primetime  (03.07.21 23:34:54) 
mehmet ceyhan şöyle bir şey demiş: Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan kararla ilgili yaptığı açıklamada, Sinovac aşısı olanların üçüncü dozda Biontech aşısı olmasının delta varyantına karşı etkili bir koruma için gerekli olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Ancak Bilim Kurulu'nun iki doz Biontech olanlar için de üçüncü doz aşı olabilme hakkı tanımasının gerekçesini anlayamadığını söyleyen Ceyhan Habertürk TV yayınında yaptığı açıklamada, “Dünyada bunu yapan başka bir ülke yok. Bu yönde bilimsel bir veri de yok” dedi.

t24.com.tr

bilemiyorum açıkçası. 2 sinovac sonrası 1 biontech olabilir belki. ama 2 biontech sonrası yine şimdi biontech olmak oldukça saçma. dünyada ilk olur olacak olanlar. ben de anne babaya ne yaptırıcam diye düşünüyorum.
  • hlot  (03.07.21 23:56:56 ~ 23:57:38) 
kimseye korku salmak istemem. aşı karşıtı değilim, modern tıbba ziyadesiyle güveniyorum ve ailece de biontech aşısı olduk. aşının ilk günü baygınlık geçiren annem yaklaşık 10 gün sonra emboli nedeniyle hala yoğun bakımda. aşıdan olmamasını yürekten diliyorum. annem 50 yaşındaydı ve kalp hastasıydı.

dediğim gibi aşı karşıtı değilim ben ve tüm ailem olduk. ama böyle bir deneyimimiz var ve bunun aşıyla korelasyonu var mı bilmiyorum. umarım yoktur..

herkese şifalar diliyorum ve bu aşı muammasının gerçekten çözülmesini yürekten istiyorum.

geçmiş olsun.
  • ruh i tibbiye  (04.07.21 00:01:01) 
Biz 90+ yaşındaki babanneme ve 80+ yaşındaki büyük yengeme yaptıracağız. Yengenin torunu doktor, "ikisine birlikte alın randevuyu da tek seferde hallolsun" diye organize etmeye çalışıyor.


  • kobuzchu kiz  (04.07.21 00:01:39) 
ben ve eşim salı günü biontech aşısı olduk, ikimiz de kiloluyuz. bende ayrıca enfeksiyon varmış, onu da süreç içinde anladık. anlatayım:

aşıyı olduk, eşim hissetmedi bile, benim biraz kolumu yaktı. sonra sıcakta ama gölgeden yürüyerek eve gittik, keyfimiz yerinde falan. ben biraz uyudum klima altında. akşam ikimiz de kötü olduk, dedik ki:
- sıcak çarpmıştır.
- klima çarpmıştır.

vs vs.. aşıya başta toz kondurmak istemedik. ama gecenin ilerleyen vakitleri:

dalgalı ateş: 38'e çık in çık in çık in
eşimde öksürük krizi ve boğaz ağrısı, bende göğüs ağrısı ve zor nefes alma
ikimizde de kol bacak uyuşması, acısı ve ağrısı
bende ekstradan bilek, dirsek, diz gibi eklem noktalarında şişlikler
bende yüz ve göğüs bölgesinde bir anda sivilcelenme
bende sıtma tutması
eşimde aşırı halsizlik
bende mide yanması, bulantısı, karın-böbrek-bel ağrısı
eşimde sırt ağrısı
ikimizde de baş ağrısı, özellikle benimki "kafaya yumruk atma" seviyesine geldi, baya bildiğin kafamı yumrukluyordum en son. ağrı geçtikten çok sonra bile alnıma dokunduğumda acı hissediyordum.
düşün yani, bir "tek görüp çift sayma" olmadı.

ertesi gün bunlar azalarak da olsa devam etti. sonraki gün ben ofise gittim. (bu iki gün evden çalışmaya devam ettim. eşim zaten tam zamanlı uzaktan çalışıyor.) sabah biraz nefes darlığı dışında iyiydim. öğlene doğru baş ağrısı başladı, bir tane apranax fort yuttum, lavaboya gittim.

allahım yarabbim, hem ishal hem kanama, bir de bacağımda bir çıban oluşmuştu aşıdan önce, bu aşıyla ilgisiz ama, o da patladı o sırada, artık "beni sal ağam" dedi sanırım, hava sıcak, baş dönmesi, nefes darlığı, bir de karın ağrısı derken başımdan ayak ucuma kadar bir soğuk ter bastı bana. tuvaletten zar zor çıktım, revire gittim, iş yeri hekimi nabız 120, eğer yatar vaziyette 100'ün altına düşmezse hastaneye, dedi. taşikardi geçiriyorsun dedi. kendi panik oldu beni de panik yaptı, düşeceği varsa da düşmedi. sonra hastaneye gittik, acilden girip dahiliyeden çıktık, tüm doktorlar bu belirtiler normal, özellikle de 30lu yaşlardaki kadınlarda çok görülüyor bu şikayetler ilk 3 gün dediler. muhtemelen hormonal bir etki, diye düşünüyorum -menapoza girmiş kadınlarda pek rastlamamışlar- CRP 55,5 gibi uçuk bir değer çıktı, dahiliyeci enfeksiyondandır dedi, antibiyotik verdi yolladı. iş yeri hekimimiz illa PCR da yapılsın, dedi. bu sefer yeşilköy pandemi hastanesine gittik, orada benden önce üniversite öğrencisi kızlar vardı, onlarda da aynı şikayetler vardı, baş ağrısı, vücut ağrısı, kollarda bacaklarda şişme, nefes darlığı, ishal vs vs. doktor çok normal belirtiler ve bir haftaya kadar uzayabilir dedi. bu arada eşim de aynı gün, yani 48 saati çoktan geçmiş olmasına rağmen, yatak döşek oldu, önceki iki günden bile daha kötüydü ki hastaneye yanıma bile gelemedi, annem refakat etti.

bu manas destanından sonra diyebilirim ki: eğer kronik hastalığın yoksa biontech yaptırmak daha iyi gibi görünüyor. iş yerimde iki kadın bir erkek arkadaşım daha benzer belirtileri yaşadı, kızlardan biri dedi ki bir ihtimal panik atak yaşamış olabilirsin çünkü benim de durup dururken böyle başıma geldi aşıdan sonra, dedi. yani tamam tuvalette biraz bunalmıştım ama çözümsüz şeyler değil, niye bu kadar kötü oluyorum ki? ama dediğim gibi bir haftaya kadar böyle belirtiler olabiliyor. bunu da göz önüne alarak yaptır ya da yaptırma derim.

benzer yaşlar için de söylersem: babam 70 yaşında, sinovac'ın ikinci dozundan iki hafta sonra rahatsızlandı, geç yan etki dendi. ateş, ağrı, halsizlik yaşadı. tansiyon ve kalp hastası. teyzem de 59 yaşında, kalp rahatsızlığı var, kapakçığı değişti, sinovac sonrası o da benzer yan etkiler yaşadı ama çok daha kısa sürede. 58 yaşındaki teyzem biontech oldu, üstelik kilosu ve fibromiyaljisi var, hiçbir şey olmadı. annem sinovac oldu, ara ara kolestrolü yüksek çıkar, onda da birşey yok. hasılı aşılarla ilgili yüzde olarak diyebileceğimiz hiçbir yan etki/iyi etki yok şu anda bence. baya kobayız yani (-_-)
  • pasp  (04.07.21 03:13:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.