[]

Biontech’in yan etkileri üretimden mi kaynaklı?

İşin teknolojisini normal insanlar kadar bilmekle beraber mrna aşılarının virüse ait parçalarının antikorlar tarafından tanınması için üretildiğini biliyorum. Peki ya olsun veya olmasın; pıhtı, adet düzensizliği, nörolojik rahatsızlığa neden olan esas şey ne olarak görülüyor? Aşı içeriğine konulan ekstra bir kimyasal mı(belki etken madde)? Virüs kopyasının gövdesini oluşturan bölüm mü? Yoksa gerçek virüs gelseydi de ortaya çıkacak olan virüse karşı aşırı tepki veren immün sistemimiz mi? Bu aşıyı gerçek virüs ya da geleneksel aşıdan daha şuçlu yapan bölüm nedir?

Not: görülen yan etkilerin aşı olan popülasyonda oransal olarak normal düzeyde olup olmadığını bilmiyorum fakat suçlayan bilimsel çevre aşının hangi kısmında suç buluyor?

Not2: mesela bir antibiyotik grubu var. Normalde “başka hiçbir antibiyotik çeşidinin etki etmediği durumlarda son çare olarak kullanılabilecek olan. Etken maddesi kalıcı nörolojik hasarlara neden oluyor.

 
twitter.com

bu senin görüldü dediğin şey 300milyon dozda 1100 adet farklı vaka yani 275.000 kişi de bir.

yan etkilerin görülme istatistiği senin covidden ölme istatistiğinden daha düşük o sebeple aşı oluyorsun.

''Bu aşıyı gerçek virüs ya da geleneksel aşıdan daha şuçlu yapan bölüm nedir?''

ya böyle bir durum yok. sinovac geldiğinde televizyona çıkan doktorların biontech neden gelmedi konusuna karşı geliştirdiği saçma sapan yayınları çok izlemişsiniz maalesef. tıp'da geleneksel metod diye bir şey yoktur. yoğurt değil bu.

bu kadar tv izlemeyin, tvdekilere inanmayın.
  • duyurukullanıcısı  (03.07.21 19:37:37) 
@duyurukullanıcısı
Aşı karşıtı değilim hocam. Not: diye yazdığım bölümde zaten bunun popülasyon içinde kabul edilebilir düzeyde olup olmadığı muamma.
Bu arada biontech ilk aşımı oldum ikinciyi de olacağım. Olayın bununla ilgisi yok.
Mrna aşının mucidi kişi dahi bu yan etkilerin olabileceğini söylerken türkiyeyle ilgisi olmayan bir durumun “ yok öyle bir şey” diyerek kestirilip atılması da bilimsel değil.
tr.euronews.com
Doğru ya da yanlış demiyorum. Sadece bu kanıya varmalarında hangi sistemi suçluyorlar onu merak ediyorum.
  • neysene  (03.07.21 19:47:45) 
haber clickbait, yani tıklanma için oltalamış.

twitter limkinde direk rakam var bende verdim. haberde ise beklenende yüksek diyor rakam yok.

yani 5 milyar aşıda da 3 bekliyorduk 5 çıktı da o haberin konusu
  • duyurukullanıcısı  (03.07.21 20:12:43) 
Diyelim A asisi var, baskici bir ulkenin urettigi, elestiri yaparsan hapse atiliyorsun.

B asisi var, tum dunya kullaniyor, uzerinde binlerce test yapiliyor, bolca yan etkisi bulunuyor.

Kisaca test yapmazsan, yan etki de bulmazsin, ne demek istedigimi umarim anladiniz.
  • howfaristhesky  (03.07.21 20:15:44) 
@howfaristhesky
Sorduğum soruyla verdiğiniz cevabın bir ilgisini göremedim

Arkadaşlar soru gayet açık ve net. Neden sorduğum soruya cevap vermek yerine kendi bildiklerinizi tekrarlıyorsunuz anlamadım. Aşı karşıtı değilim, suçlamıyorum da.

Şu yazdığım “Peki ya olsun veya olmasın; pıhtı, adet düzensizliği, nörolojik rahatsızlığa neden olan esas şey ne olarak görülüyor?“ cümlesinden aşı karşıtı olduğum ve televizyon izlediğim kanısına nasıl varıyorsunuz çok merak ediyorum ya.
  • neysene  (03.07.21 20:38:28) 
www.google.com

Immun sisteminin reaksiyonu diyor. Altina da neden reaksiyon verdigini aciklamislar bilimsel olarak.
  • logisticsmanager  (03.07.21 20:43:41) 
Anladığım kadarıyla biontech içerisinde bulunan bu bahsettiğiniz tartışmalı şey, insan hücrelerine virüsün "spike protein"ini üret mesajı taşıyan ve bu spike protein'in (virüsün dış yüzeyindeki hücreye tutunmasını sağlayan dokunaç görünümlü özel şekilli parçalar) bağışıklık yaratacak kadar çok sayıda üretilmesini sağlayan sentetik mRNA parçaları. direkt içerik değil ama bu sürecin kendisinin çok fazla spike protein üretimine sebep olup bu spike'ların da vücutta serbestçe gezinmeleri durumunda bazı istenmeyen etkiler yapabileceği yönünde şüpheler olduğu kanısı oluştu bende, emin değilim ama aslında içerikteki maddeden çok bu sürece takıldıklarını düşünüyorum.


  • engelbert humperdinck  (03.07.21 20:58:16 ~ 20:59:08) 
Asinin vucuduna urettirdigi proteinlerden ve asiyi tasiyan lipid nanopartikullerden kaynakli. Asinin yan etkilerinin cok oldugunu dusunenler mekanizmaya degil raporlanan vakalara bakiyor.


  • dunal  (03.07.21 21:15:30 ~ 21:23:59) 
2 tane sikintisi var.

Birisi bagisiklik hucrelerini harekete gecirdigi icin haliyle vucut tepki veriyor. Antikor olusurken atesin cikiyor hasta hissediyorsun basin agriyor vs..

ikincisi de asidaki yan urunlerin alerji etkisi gostermesi.
Bunun icin 20dk bekle eve gitme diyorlar.
Bir sey olursa basacak adrenalini.

Ayrica turkiye'de bunlar raporlanmiyor ki, asi olup evde alerji soku gecirsen de kimse bilmiyor.
  • divit  (03.07.21 21:46:22 ~ 21:47:07) 
@divit; nasıl? Türkiye'de 20 dakika bekletilmiyor mu? Avrupa'da böyle olunca orada da öyledir diye düşündüm.
Neden bekletmesinler ya :/

  • logisticsmanager  (03.07.21 21:48:42) 
@logistic bekle diyorlar da basip gidiyorsun kimsenin salladigi yok.
Eve gidince de bisey oldu mu olmadi mi takibi yok.
Ellerinde milyonluk veri saglama imkani varken takip etmiyorlar sasiriyorum.
  • divit  (03.07.21 21:54:46) 
@divit o da insanlarin gerizekaliligi.
Burada bekleme salonuna aliniyorsun ve belgenin üstünde saat kacta cikabilecegin yazıyor. O gelmeden cikamiyorsun.
Yüzlerce insanla bekledim, su ana kadar bir tane reaksiyon gösteren gördüm, o da yere uzandiktan 10-15 sn sonra ayaga kalkti. Ama böyle başı dönme vs gibiydi belki asidan korkuyordur.
  • logisticsmanager  (03.07.21 22:10:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.