[]

iş açmak

Merhabalar,

Örneğin bir büfe açacağız diyelim, paket servis tost kumru basic pizza hamburger vs vs

Aşırı gözüm korkuyor bu tarz girişimlerden, şu 140journos cafe açma belgeselini vs izledim adamlar çok haklı, gerçekten batmak vs an meselesi gibi geliyor. sanki o bir kere batmadan yükselemezsin görüşü çok hakim olmuş durumda şu an kafamda. ama sonuçta her dersi de yaşayarak mı alıyor insanlar yani? güzel bir planlama yapılsa neden olmasın diye de düşünüyorum bir yandan, çok mu karamsar bakıyorum da biraz gözüm korkuyor bilemiyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz bu tarz konularda?

 
valla bence olay illa batıp ders çıkarmak değil kendi hatalarından, başkalarınkinden ders çıkarmak önemli.

eğer bir yerde sürekli devredilen batan çıkan bir yer varsa muhtemelen batar tabii ama yenilikçi bir konsept, farklı bir yer vs. iyi bir planlama ile neden olmasın derim. bilemiyorum bizim esnaf genelde ahlaksız olduğu için dışarıdan giren biri de yapamayabilir gibime geliyor. ben devlet memuruyum tabii uzaktan konuşuyorum :D
  • passion rules the game  (03.07.21 18:36:29) 
Konsept önemli. Bir sürü soru sormak lazım. İnsanlar niye sizden tost alsın? Tostta kullandığınız malzemeler kaliteli mi, temizliğe dikkat ediliyor mu, fiyat uygun mu, hazırlanma süresi uygun mu, kafe açtığınız yerdeki insan yoğunluğu nasıl? İlkokul, ortaokul, lise gibi yerlere yakın yerde tost satabilirsiniz. Ama yoğun olmayan bir caddede günde kaç tost satabilirsiniz ve ne kadar kâr edebilirsiniz?

Bir kafenin kâr etmesinde çok fazla durum söz konusu. En basit olarak planlama yapsanız da çevresi olan biri değilseniz o şehrin kafelerde zaman geçiren insanlar sizin kafenizi tercih etmeyebilir.
  • dissendium  (03.07.21 18:37:50 ~ 18:38:38) 
Bu tür büfe/tostçu vb. hususlarında kafama yatmayan en büyük olay, sabahtan geceye kadar çalışacak olmanız. yanınızda bir yardımcı yoksa ki muhtemelen başlangıç döneminde olmayacak kolay bir yük değil. düşünsenize sabah 7 de açacaksınız akşam 22:00-23:00 te falan kapatacaksınız.

mekanın yeri, orada çalışan benzer dükkanlar ve onların durumu, açacağınız lokasyondaki bu tür yerlere doygunluk vb. gibi hususlar önemli. en kolayı, okula yakın bir yerde açıp öğle arasında voleyi vurmak olabilir. benim çalıştığım firmanın yanında bu tür büfeci/tostçu tarzı bi mekan var. az ileride de bir lise var. adamın dükkan öğlene kadar neredeyse sinek avlıyor ama öğle molasında öğrenciler oraya akın ediyor. o iki saatlik aralıkta tüm günün hasılatını topluyor muhtemelen.
  • teletabi  (03.07.21 18:48:06) 
Ticaret işine nasıl girdim biliyor musun?
Etrafıma baktım mal olup 2 ile 2 yi çarpmayı bilmeyenler esnaflık yapıp paraya para demiyor. Ulan dedim bunların tek yapabildiği boş muhabbet. O zaman ben de girebilirim. Öyle girdim. Adam kahve kapanıyor hemen yanına yumurtacı açıyor. Sen o yumurtacıyı açmak için 40 yıl düşünürsün. Cesaret ve risk alma lazım. Yoksa sittin sene bir yere varamazsın.

  • musmus  (03.07.21 18:52:23) 
işi kendin yapamayacaksan asla bulaşma

eğer kendin tost yapamayacaksan, paspas atamayacaksan, tuvalet temizleyemeyeceksen asla bulaşma.

eğer ben kendim yaparım diyorsam o zaman bir ihtimal var.

önemli olan personel.
  • duyurukullanıcısı  (03.07.21 18:59:02) 
Kafe zaten batmaya mahkum bir konsept. Bu yuzden klasik esnaflar islek bir cadde olmadikca kafe isine pek bulasmaz. 1 tane musteri 10 liralik icecek icsin diye, icerde 5 tane garson 4 tane mutfak elemani calisiyor.

Paket servisten,bufeden,bakkaldan batan gormedim.
Sen oturdugun yerde oturuyorsun millet sana para vermeye geliyor.
  • divit  (03.07.21 19:23:29) 
Hiç büfede çalıştın mı? Paketçilik yaptın mı? Tost yaptın mı? Bunlar önemli detaylar.


  • dougsampson  (03.07.21 22:16:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.