[]

Fitness sorusu - Gym

Sorum beylere, spor salonuna giderken güle oynaya mı gidiyorsunuz yoksa giderken bir "off ya" diyor musunuz?

daha önce bir bir-buçuk sene kadar spor yapmış olmama karşın hiç güle oynaya gitmedim. bir ilkokul öğrencisinin pazar akşamı huzursuzluğu gibi bendeki. spora gitmeyeceğim günlerde "oley bugün spora gitmeyeceğim" diye seviniyorum.

fit olmak, güzel görünüm elde etmek, stres atmak ve sağlıklı olmak amacıyla gidiyorum. spor elbette bir eziyet değil ama çok keyif aldığım bir şey de değil. herkes böyle mi hissediyor?

 
Bazen gidesim gelmese de genel olarak oldukça motive gidiyorum çünkü ağır kaldirmak beni mutlu ediyor.
Ama kosu bandi ya da makinalarda çalışıyor olsam mutlu gidemezdim.

  • logisticsmanager  (03.07.21 16:09:03) 
Spor, vücudun serotonin salgılamasına neden olur. Düzenli spor yapıldığında vücut spor sonrası salgılanan serotonine bağımlı hale gelir ve zamanla bu durum spora bağımlılığa dönüşür.

Yeni başlayanlarda keyifsiz bir uğraş olan spor, serotonin bağımlılığının oluşmasıyla kişiler için olmazsa olmaz bir aktivite haline dönüşür.

Anlattıklarından henüz o eşiği aşmamış olduğun sonucu çıkıyor. Serotoninin ne olduğunu Google'dan araştırabilirsin. Düzenli spor yapan insanlar daima daha mutludurlar.
  • Mirket  (03.07.21 16:29:47) 
kendi işimin parçası olduğundan ve çocukluğumdan beri sevdiğim için, güle oynaya modum hep.


  • evimin paspasi  (03.07.21 17:01:52) 
7 yıldır spor yapıyorum. Salona gideceğim günler -ki evime yürüyerek iki dakika uzaklıktaydı- hoşlanmayarak gidiyordum. O yüzden sporu eve taşıdım. Evde mutluyum, hevesle yapıyorum. Büyük bir konfor bence.


  • ruhen hastayim ben  (03.07.21 17:53:36) 
Gidebildiğim dönemde spor salonuna giderken güle oynaya gidiyordum.


  • put it in your appropriate place  (03.07.21 19:30:13) 
bazı zamanlar güle oynaya gidiyorum bazı zamanlar aradan çıksın düşüncesi ile. o günkü enerjime ve moduma bağlı tamamen. mesela 4 gündür gitmiyordum mecburiyetten bugün giderken inanılmaz motiveydim, yarın gelsin yine gideyim diyorum falan.

ama bazen de işte ( nadiren ) ayaklarım geri geri gidiyor.
  • phiphi  (03.07.21 20:19:23) 
Kendime göre sert antrenman atıyorum. Geliştiğimi hissettiğim ve uykusuz olmadığım sürece motive gidiyorum. Aksi durumda “of ya” durumu olsa da arkadaşlarla beraber yapınca o durum da gidiveriyor.


  • neysene  (03.07.21 20:56:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.