[]

tipten kaybetmek

yeni tanıştığım hatunlar sen çok iyi birisin falan der

yeni tanıştığım iş dünyasındaki abiler sürekli nasihat vermeye çalışır veya sen bu işlere bulaşma falan der

yeni tanışılan erkek bireyler iki selamdan sonra ezmeye çalışır tersleyince köşesine kaçar

yeni tanışılan akraba falan 6 yaşındaki yeğen muamelesi yapar

lisede özel günlerde tüm konuşmaları falan ben yaptım sayısalcı olmama rağmen, askerde yemin töreninde hani bir asker bölüğü temsil etmek için komutana herkesin önünde birini çıkartıyor ya genelde ilk gelene veriyorlarmış bizde tüm bölüğü çömeltti hepsini inceledi aradan beni seçti.

peder bey asker dedim nasıl, neye göre karar verdi ki nefret ederim askerlikten ben. dedi tipten anlamıştır.

behzat ç'deki cevdet'in durumu aslında.

bu durum ile savaşmalı ve kendimizi değiştirmeli miyiz? yoksa kabullenip o şekilde mi yaşamalıyız?

 
Tiple ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Yani yakışıklı-çirkin olmakla... Yazdıklarınızdan anladığım ciddi, ne yaptığını bilen, rotası belli, kendine güvenen bir yetişkin imajı çizmemeniz ve sınırlarınızın belli olmaması. Hatta duyuruyu da "tipten kaybetmek" şeklinde açmanız da bu düşüncemi kuvvetlendirdi. Herkesin böyle davranmasının sebebi, böyle davranılacak biri imajı çiziyor olmanız olabilir yani.

Mesela Behzat Ç. Cevdet demişsiniz. Açtım görsellerden baktım. Bazı fotoğraflar ezik ve pısırık, vur ensesine al ekmeğini duygusu veriyor. Adeta bir küçük Emrah... Bir fotoğrafta da adam gayet ciddi, saygın, cool bir imaj çizmiş. Yakışıklı bir adam aslında ama bakış, duruş, mimikler, saç şekli, seçtiği giysiler vb hepsi bir fikir veriyor o kişiyle ilgili. Mesela kambur yürüyen, elleri iki yanda sallanmış, saçları yağdan yapışmış, kısık sesle konuşan bir insanı dinlerken ilk izlenim olarak ciddiye almazsınız. Çünkü kendine güvenmediği izlenimi verir. Bunun gibi bence.

Ammaa ilk izlenimi de geçip insanların size bu şekilde davranmayı devam da ettirmelerinden anladığım şey bunun süreklilik kazanmasına izin vermeniz. İnsanlara fazla mı tavizkar davranıyorsunuz? Özgüvensiz bir imaj mı çiziyorsunuz? Bunun birçok sebebi olabilir ve düzeltmesi de sizin elinizde.

Bence düzeltilmeli bu çünkü gördüğüm kadarıyla durumdan rahatsızsınız. Önemli olan da bu zaten. İstemediğiniz bir şeyi neden devam ettiresiniz? Hem de düzeltmek kendi elinizdeyken...

Nasıl düzelir diye sorarsanız da özgüven, özsaygı, insan ilişkilerinde sınır çizmek ile ilgili birçok psikolog youtubeda uzun uzun programlar yapıyor. İnsanlarla aramıza mesafe koymayı bilmek böyle tatsız şeyleri önleyebiliyor. Bu konularda yazılmış kitaplar var, gerçekten yardımcı oluyorlar. Onun dışında belki imaj değişikliğine gidersiniz. Kısacası benlik algınızı geliştirmeniz ve saygıdeğer biri gibi hissetmeniz, insanlara da bu mesajı vermeniz gerekiyor hal hareketlerinizle bence.
  • Mossy  (03.07.21 15:27:10 ~ 15:27:46) 
duzelmez abicim.

Ben su anki sirkete uzaktan basladim. Hic kamera da acmadim, ac dediklerinde de bozuk dedim.
Gunde 3 saat falan konustugumuz oluyor. Gayet samimi sulu konusmalar da yapiyorum.
Enseye saplak haldeyiz ama bana mesafeleri iyi.

Sirkette bey deme kulturu yok ama bazilari bey diyor.
Yasca hepsinden buyugum, tecrube olarak da 10 kat falan deneyimliyim.

Gecenlerde birkac tanesiyle bulustuk.
O gunden beri bana cocuk muamelesi cekiyorlar.
Cunku benim tipim de gayriciddi insan tipi.
Ertesi gun sana bey diyorlar yaa falan dedi kizin biri.
Hani sen kimsin de sana bey diyorlar demek istiyor.

Gorene kadar sorun yoktu.
Gidip estetik olacak halim de yok, boyle gelmis boyle gider.
  • divit  (03.07.21 16:01:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.