[]

şarap hakkında

arkadaşlar elimde şöyle bir şarap var;
www.vivino.com

şimdi bu şarabı ben 5-6 sene önce satın aldım, şimdi içme isteğim var ama her şarap yıllanmaz gibi gibi şeyler duydum, ilki bu şarap yıllanır mı yoksa bozulmuş mudur sizce? yabancı kaynak daha çoktur tabi ama işte.

diğeri de bu şişeyi aldığımda sanki hatırlıyorum üretim yılını ama şimdi şişeyi arıyorum tarıyorum bir tarih bulamıyorum ya da şifreli mi yazar bilemedim.

sizce?

 
Bu alisageldigimiz yemekle icilebilen bir sarap degil. Bu bir porto sarabi, vermouth gibi sherry gibi aslinda sek ya da buzlu icilebilecek ya da yemekten sonra digestive olarak icilebilecek bir icki. Yilini bilmiyorum ama acip yafarsan bozuk mudur degil midir anlarsin


  • exlibris  (03.07.21 14:49:32) 
Porto sarabi.
Soguk olarak icmesi çok güzel oluyor.
Açılmadiysa bozulacağıni sanmam.
  • logisticsmanager  (03.07.21 15:34:36) 
olmadi sangria yaparsin


  • Coma  (03.07.21 15:41:04) 
Bozulmamıştır. Zaten bunlar genelde daha yüksek alkollü oluyorlar, o yüzden bozulma ihtimalleri daha düşük.

Ama yine de çok bekletmeye değmez, bence bi an önce açıp için :)
  • plutongezegendegilmi  (03.07.21 15:49:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.