[]

Covid geçmişi olan birisinin Biontech olması?

3,5 ay önce covid geçirmiştim (hastanede 5 gün yatmalı)

6 ay bekleme olayı kalkmış, bugün randevu aldım yarın için biontech.

Covid geçirmiş ve aşı olmuş kişilere sorum:

1- Biontech mi oldunuz?

2- Bizim durumumuzdakilere 1 doz yetiyor mu, yoksa ileride bir kez daha mı biontech olacağım?

3- Bonus soru: 2 doz sinovac olmuş 65 yaş üstü annem, üçüncü dozu ne olmalı? Olmalı mı?

Herkes bir şey söylüyor.

 
1- Evet
2- Bana ikinci randevuyu verdi o nedenle sorgulamadım aşı aşıdır.
3- Sinovac olacaklar bizimkiler, ondan başladık ondan devam edelim dediler.
  • paramolacak  (02.07.21 23:27:05) 
3. Başka bir ortama yazdığım cevabı aynen yapıştırıyorum.

Dün babam (65+) Sinovac üstüne 3. doz olarak Biontech aşısını yaptırdı. Öncesinde her tür sağlık/ilaç/ilkyardım konusunu danıştığım doktor kuzenime sordum, tam olarak şöyle dedi: "Farklı şekilde etki ediyor. Biontech'in varyasyonlara karşı koruyuculuğu daha yüksek. Ben de Biontech olacağım üçüncü dozumu."
90+ babaanneme ve bu doktor kuzenin 80+ anneannesine de yaptıracağız Biontech.
  • kobuzchu kiz  (02.07.21 23:32:51) 
@himmet yanlis bilgi. 2 doz asi olan yine secenekli olarak istedigi asiyi olabiliyor. ama buradaki mantik su, 2 doz sinovac olunduysa etkisi biraz yetersiz oldugu icin biontech olursaniz daha iyi demeye getiriyorlar ama sinovac da olabiliyorsun. 3. doz icin her iki asiya da randevu olusturabiliyorum su an


  • exlibris  (02.07.21 23:33:39 ~ 23:34:48) 
1. Evet.


  • ruhen hastayim ben  (02.07.21 23:49:53) 
6 ay olayı kalktığını kim diyor acaba ?


  • kleider  (03.07.21 02:57:49) 
@kleider

Arkadaslarim uyardi beni.
3.5 ay once coviddim. Dune kadar randevu alamiyordum ama yeni kaldirilmis ve alabildim.
  • la traviata  (03.07.21 04:08:29) 
İste bu sebeple de herkesin ne soyledigine kulak asmamak gerekiyor, tum dunyadaki guvenilir bilimsel otoriteler ne diyorsa onlara guvenmek gerekiyor, cunku herkes dediginiz insanlarin neredeyse tamami onlardan daha yetkin degil bu konuda.

1.Biontech koruyuculugu en yuksek asi gibi duruyor su asamada.

2. Kesin bir bilgim yok ama 1 doz sanirim, en azindan simdilik. İleride degisebilir..

3. Ucuncu doz yeni varyantlar icin oneriliyor, onlar icin ise mrna asilari, onlar arasinda da biontech en etkilisi. Gidip son dozu yine sinovac olmanin, hic yoktan iyidir fakat, pek bir manasi yok.
  • bosver nicki  (03.07.21 12:35:11) 
6 ay şeysi 3 aya düştü. covid geçirenlere 2. doz için randevu verilmiyor artık.


  • lalu  (03.07.21 12:48:33) 
Teşekkürler herkese.

Az önce biontech oldum geldim. 2. aşı da gerçekten olmayacakmış, zaten aşı kartım oluşturuldu e-nabız'da ve 2. aşı da yapılmış gibi gözüküyor ve yanında "covid geçmişi" yazıyor.

annem de biraz daha bekleyip biontech olacakmış.
  • la traviata  (03.07.21 14:33:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.