[]

kutsal kitapların olaylı bölümleri

kutsal kitaplarda sansasyonel anlar tarzı bir başlık oldu ama açıklayayım:

Tevrat'ı okuyoruz, İsrailoğullarının Mısır'dan kaçışını heyecanla takip ediyoruz. sonra kendileri Sina dağının eteklerine geliyorlar. Tanrı bulut olarak çöküyor dağa Musa peygambere mesajlarını iletiyor, sunak yap ama şöyle yap böyle yap diyor. sunak ne şartlarda nasıl yapılacak, hangi günlerde kurulacak, hangi hayvanların eti yenilmeyecek vs vs detaya giriyor. mısırdan kaçış bölümünden sonra levililer var mesela komple böyle gibi.

rica etsem kutsal kitapların yalnızca "hikayeli-olaylı" bölümleri hangileri sıralayabilir misiniz? en azından Tevrat için şimdilik.

 
Ezberden söylemek zor. Kutsal Kitap'ın benim elimde bulunan tercümesinde her bölüm kendi içinde alt başlıklara ayrılmış, o alt başlıklara bakarak okumak üzere olduğun kısımda seni nelerin beklediğini az çok kestirebiliyorsun. Tapınak görevlilerinin özel giysileri, tapınağın mimarisi, tapınma ve sunu düzeni vb. gibi can sıkıcı detayların anlatıldığı kısımları okumadan geçmek istiyorsan bahsettiğim tarzda alt başlıklarla bölümlenmiş bir metin edinmeni tavsiye ederim.


  • huçi kuçi  (03.07.21 00:10:14) 
isa'nın roma valisi tarafından çarmıha gerilmesi çok klasik ama olaylı


  • Gabriel  (03.07.21 00:13:42) 
kutsal kitabın özellikle eski ahit kısmı (tevrat) neredeyse tamamen bir hikaye kitabıdır, devasa bir kitap ve her yerinden bir öykü fışkırır. benim aklıma gelen en popülerleri mesela bu krallar bölümünde yaşanan şeyler, davud'un hikayesi, musanın yeğeni olan yeşunun seferleri, süleyman dönemi, babil esareti ve sonrası. bunlar ilk akla gelenler. başka da tonla vardır. diğer kısımlar da genelde işte yeşaya gibi peygamberler çıkıyor milleti uyarıyor falan böyle şeyler oluyor, bir bölüm de süleymanın meselleri, ezgilerin ezgisi falan onlar da bu zebur denilen kısım. ama galiba onların ikisi de değil de sadece biri zeburdu hangisi şimdi aklıma gelmiyor internette vardır.


  • ckisc  (03.07.21 00:50:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.