[]

İphoneda açık olan uygulamaları hepsini kapatma

Arkadaşlar yok mu böyle bir şey. Açık olan neredeyse 20 uygulama oluyor. Hepsini kaydır kaydır bitmiyor. Bazı kaynaklarda okudum açık arka planda açık kalan uygulamalar şarj yemez diye. Yalan. Mesela kamera ve haritalar uygulamaları şarjı bildiğin içiyor.




 
iOS'ta böyle bir şey yok. Çünkü arkaplanda kalan uygulama pil tüketmiyor ve ram'de ekstra yer kaplamıyor (kaplıyorsa da fark yaratacak kadar değil). ancak uygulamayı kapatınca yeniden çalıştırmak istediğinde gerekli dosyaların hepsini hafızadan tekrar okumak için yapılan işlemlere pil harcıyor. biraz karışık oldu ama uygulamayı arkaplanda açık tutmak kapatmaya göre daha tasarruflu. bu nedenle apple "hepsini kapat" gibi bir buton eklemeye yanaşmıyor.

Haritalar uygulamasının ayarını arkaplanda sürekli çalışacak şekilde yaptıysanız pil tüketmesi normal. ancak öyle bir ayar yoksa arkaplanda güncellenmiyor o uygulama, yani çalışmıyor. dolayısıyla pil harcamıyor. navigasyon açıkken o uygulamayı arkaplana atın, 5 dakka sonra açın, konumunuzu kapattığınız andaki yer olarak gösterip anında konum günceller.
  • himmet dayi  (02.07.21 17:05:20 ~ 17:08:03) 
ios için arkaplanda şarj yemiyor ve ram tüketmiyor iddiası bence yanlış. yıllardır iphone kullanırım ve her zaman arkaplandakileri kapatırım.kapatmadığım zamanlara göre hem şarj daha uzun gidiyor hem de telefon daha hızlı çalışıyor.


  • biergarten  (02.07.21 19:22:34) 
himmet dayi +1

ha ama ikisier ucer kaydirabilirsiniz cok rahatsiz ediyorsa.

imza: eski Apple calisani
  • supergirl  (02.07.21 19:46:02 ~ 19:46:25) 
@biergarteb dediğim gibi ben de senin gibi düşünüyorum. Çünkü deney yaptım test yaptım. Bi ara apple sayfasında yazılanlara inandım amaan açık kalsın dedim. Şarjımın çok az gittiğini gördüm. Uygulamaları tek hamle ile kapatamamak büyük eksiklik. Hatta bir yerlerde arka planda açık olan uygulamalar gösteren bir şey de olmalı


  • grid  (02.07.21 20:28:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.