[]

Evden çıkmayan kiracı için tahliye süreci nasıl oluyor?

2 yıllık kiraya verdiğimiz evin sözleşmesi 15 haziran'da doldu, nisan'da noterden evi boşaltmaları için ihtarname göndermiştik. elimizde kira sözleşmesi ve sözleşme yapılırken imzalattığımız tahliye taahhütnamesi var.

evi hala boşaltmadılar, boşaltmayı da düşünmüyorlar. şu an ne yapmalıyız?


 
tahliye için icra davası açmak gerekir diye düşünüyorum. en iyisi bir avukata danışmak.


  • reanarchy  (02.07.21 14:13:14) 
Tahliye taahhütnameniz yasal unsurları taşıyorsa tahliye takibi yapabilirsiniz doğrudan. Taahhütname noterden alınmadıysa, ki sözleşme yapılırken aldığınıza göre noterden alındığını sanmıyorum, kiracının imzaya itiraz hakkı var bu durumda dava açmak zorundasınız.


  • Smithsonian  (02.07.21 14:24:51) 
Noterden yapılmadı evet, imzaya itiraz etme hakkı olduğu için direk dava mı açmalıyız peki? Yoksa tahliye takibini başlatabilir miyiz şu an?


  • ehti  (02.07.21 14:53:26) 
Bildiğim kadarıyla sizin imzalattığınız tahliye sözleşmesinin hiçbir geçerliliği yok. Borçlar kanunu esastır o da öyle kafanıza göre kiracı çıkarmanıza izin vermez. Avukat vardır aramızda. Doğrusunu yazar.


  • zoghurt  (02.07.21 15:33:30) 
@ehti bu sorunuzun cevabı için aldığınız tahliye taahhütnamesini görmek gerekir.
@zoghurt yasal prosedürü bilen biri hazırlamış ise geçerliliği oluyor ve tahliyeyi sağlıyor.

  • Smithsonian  (02.07.21 17:35:05) 
@zoghurt

Sen müzmin kiracısın galiba? :) kafama göre çıkardığımı nasıl anladın?

@smith
Teşekkürler, bi avukatla görüşeceğim
  • ehti  (02.07.21 17:46:29) 
açılın avukat geldi.

1- 2 yıllık kira diye bir şey olmaz. kira sözleşmesi sürenin sonunda kendiliğinden uzar. 10 yıl boyunca da kirayı düzgün ödediği sürece ve eve ihtiyacınız olmadığı sürece çıkaramazsınız. 8 yılınız kalmış.
2- sözleşme yapılırken imzalatılan tahliye taahhütnamesi geçersizdir.
3- ne yapmalıyız sorusunun cevabı hukuki danışmanlığa giriyor artık. bir kaç yöntem var ancak bunlar için premium üye olmanız gerekiyor :)
  • trajikomix  (02.07.21 19:31:43) 
butun ulkelerde boyle zor degil kiraci cikarmak...

anladigim kadariyla tr de olme esegim olme durumu var. kolay gelsin, bildigin dert.
  • camussar  (02.07.21 19:32:38) 
@camussar

aynen, bir de sadece evin olduğu için senden nefret edenler ve kurnaz avukatlarla falan uğraşıyosun. :)

@trajikomix
çıkmalarını eve ihtiyacımız olduğundan dolayı istiyoruz zaten, ihtarı da bu şekilde gönderdik. senin mantığına göre neden ev alıyor insanlar o zaman? 10 yıl herkes herkesin evine çöksün madem bu kadar kolay.
  • ehti  (02.07.21 19:42:12) 
Türkiye'de kiracı korunuyor doğru. Ama ev sahipleri de kiracılar da hakkını bilsin ona göre iş yapsınlar işte. Benim bir arkadaşım da "bir yıllığına kiraya veririm sonra bakarım" diyordu 5-10 yıl çıkaramayabilirsin diyince araştırmaya başladı.

Bu arada kendiniz oturacaksanız çıkarabiliyorsunuz diye biliyorum. Ama başkasına kiraya verecekseniz ve kiracı çıkmak istemiyorsa birkaç yıl uğraşmaya hazır olun.

edit: kendiniz oturacakmışsınız. Siz durumu çözersiniz ama yine bir avukatla halledin bence. Bu arada evet kiracı 5-10 yıl kirayı tüfe oranında artırdığı sürece kalabiliyor gayet mümkün :) sanırım ev sahibi 5.yıl kiranın çevre evlerle eşitlenmesini mi ne isteyebiliyor, o da yine bir süreç sanırım. Ev almak o yüzden iyi bir yatırım değil zaten. Türk insanı parasıyla ne yapacağını bilmediği için en güvenilir yol olan ev-araba alma işine girişiyor.
  • nhk ni youkosu  (02.07.21 19:44:51 ~ 19:47:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.