[]

Şirketlerin kişilik-yetenek testlerinde nasıl başarılı olunur?

Merhaba arkadaşlar,

Bazı şirketlerin işe alım süreçlerinde adaylara gönderdiği kişilik testlerini bir türlü geçemiyorum, zaman yetmiyor. Test 50 soruysa ancak 30 tanesini yapabiliyorum soruların. Geçen sektörünün en önde gelen şirketlerden biri test yolladı, 35 tane soru yapabildim. Barajı geçememişim. Canım sıkıldı. Daha önce de başka şirketlerin gönderdiği birkaç testi beceremedim. Geçenki testi yapamayınca cidden sinirim bozuldu. Yapamayacak biri değilim sadece hızlı yapamıyorum. Millet nasıl çatır çatır tüm soruları yetiştirebiliyor? Yok mu bunun bir püf noktası? Kıçı kırık bir sınavın elime geçen fırsatı çöp etmesini istemiyorum. Ne önerirsiniz? Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim, teşekkür ederim.


 
Neler soruyorlar?


  • gelmeistemem  (01.07.21 20:29:51) 
@gelmeistemem Genel yetenek testi aslında. Problemler, dikkat ölçme soruları falan...
Şu tarz sorular:

ogrencikariyeri.com

www.pozitifik.com

Bazen yabancı dil testi de oluyor.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (01.07.21 20:39:58) 
Pozisyon ne peki? Bana sorulan sorular yerine bunu tercih ederim.


  • gelmeistemem  (01.07.21 20:51:33) 
Valla hocam bunlara hazırlanmanın bir yöntemi yok malesef.

Geçen haftalarda Philip Morris'inkini yaptım ben de. Bu zamana kadar birçok bu tarz genel yetenek sınavı yaptım ama hayatımda ilk defa katıksız geri zekalı hissettim kendimi adamların sınavında. 24 soru vardı toplam 8 tane falan anca doğrum vardır, ona rağmen geçmişim düşün nasıl patates etmişler herkesi. Kıçı kırık pozisyonlara astronot alır gibi sınavlar yapıyorlar çok sinir oluyorum.

Sonrasında karşımda insan olmayan bir İngilizce konuşma mülakatına soktular. Bir şey soruyor 1.5 dk sure veriyor konuşmaya başlıyorsun. Bu zamana kadar ik ile yaptığım İngilizce mülakatlarda problemsiz geçtim hep o sayacı görünce cümleleri bağlayamadım erken bitirmeyeyim veya yarıda kalmasın diye orada çuvalladım bu sefer.

Birilerinin bu şirketlere neyin peşinde olduklarını sormaları lazım.
  • materyalist imam  (01.07.21 20:53:44) 
@gelmeistemem DHL- Müşteri Hizmetleri Temsilcisi. Testlerin genel mantığı buydu yani, bir de mantığı YDS'ye benzer İngilizce testi vardı. Size sorulan sorular ne tarzdı ve pozisyon neydi?

@materyalist imam Hazırlanacak bir şey yok aslında. Onu sormuyorum. Geçen buna benzer bir soru daha sorulmuştu ve soruyu soran ve cevap verenler soruların hepsini yaptıklarını söylemişlerdi. Evet son derece saçma geliyor bu testler iş tanımlarına bakınca ama bu aptal testi başkaları yetiştirirken ben niye yetiştiremiyorum, neden başarılı olamıyorum? Derdim o. Yoksa son derece saçma ve neye hizmet ettiğini ben de bilmiyorum. Birileri bir şekilde başarılı sayılıp o pozisyona alınıyor elbette. Onlar bizden daha mı zeki? Bunu görmek cidden insanın sinirini bozuyor.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (01.07.21 21:22:59 ~ 21:54:40) 
Ben bir klinikte yonetici asistanligina basvurdum. 3. Gozun olsa nerede olmasini isterdin tarzi sacma sorular vardi.


  • gelmeistemem  (01.07.21 21:44:42) 
@gelmeistemem A siz onu diyorsunuz! Bu saçma mülakatla ilgili açtığınız gönderiyi okumuştum. Cidden vaktinize ve yaptığınız masraflara yazık olmuş. Mülakatın saçmalığından olsa gerek aklıma ondan bahsettiğiniz gelmedi. Zaten işe alacak olsalar da koşarak kaçmak lazım o tarz zekadaki insanların olduğu yerden.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (01.07.21 21:53:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.