[]

İngilizce Öğrenmek Üzerine?

Merhabalar,

-Klasik masa başı işim var 8-6 şeklinde.
-Yurtdışında kursa gitmek gibi bir seçenek yok.
-Online kurslar veya yöntemler kullanılabilir.
-Maddi olarak bir bütçe ayrılabilir.

Bu şartlar altında;
B1 seviyesinde olan biri c1 veya c2 seviyesine en kısa sürede ulaşmak için ne yapmalıdır? 2 3 ay gibi bir sürede bu gelişmeyi sağlayabileceği bir çalışma yöntemi mevcut mudur?

 
eğer gramer konusunda eksiğin varsa kurs iyi bir seçenek. ama bunun dışında pratik de çok önemli.

ben ingilizce dili ve ingilizce altyazısı olan bir diziyi izlemeyi çok faydalı buluyorum. anlamama gibi bir durum varsa, daha önceden izlenen bir dizi tekrar izlenebilir ilk başta. tabii günlük dilde konuşulması çok önemli. tutup da game of thrones olmaz yani. ama friends veya himym olabilir.
  • reanarchy  (01.07.21 11:50:43) 
@reanarchy gramer konusunda da aslında çok büyük eksikler yok temel problem iletişim kuramamakta. Dizileri ingilizce altyazılı şekilde izlemek bir yöntem evet bu aklımda. Bir de ingilizce podcast dinleyim diyorum çalışırken gün içinde müzik dinlemek yerine. Bunlar uzun vade de çok faydalı olacaktır ama kısa vade de ne yapabilirim diye aklıma takıldı daha hızlı bir öğrenim için.


  • bigcaptain  (01.07.21 11:52:42) 
podcast'in ilk etapta yardımcı olacağını sanmıyorum. dizi bu yüzden önemli. hem ses hem altyazı olarak ingilizce olacak, üstelik hikaye konu da pekiştirecek. podcast zor olur ilk başta.


  • reanarchy  (01.07.21 11:54:15) 
youtu.be (kısa)

youtu.be (uzun)
  • hsktr  (01.07.21 13:37:01) 
10 kere izlesen de bıkmayacağın dizileri izle. İlkinde türkçe altyazılı, sonra ingilizce altyazılı, sonra direkt altyazısız izle. Ben hep o şekilde geliştirmiştim.

Şimdilik basit podcast'lere bak, ama ilgilendiğin konularda olsunlar. Evrensel şeylerse onları da tekrar dinle.

Ayrıca bol bol makale, kitap, gazete yazıları tarzı şeyler oku.

Tek kriterim en azından %80 civarını anlayacağın şeyleri okuman veya izlemen. Yoksa kaybolursun.
  • noluyo yaa  (01.07.21 13:41:07 ~ 13:42:26) 
Omegle ve Chatroulette gibi sitelerden pratik yapmayı deneyebilirsin.

Tamamıyla sosyal hayattan insanlar ile gorusebiliyorsun.

İnternet gibi bir nimet varken cambly gibi sitelere para vermeyi mantıklı bulmuyorum.

Ayrıca çalıştığım şirket uluslararasi bir firma İngiliz, Amerikalı, alman, japon bir çok kişi ile görüşüyoruz.

Anadili ingilizce olan insanları konuşurken anlamakta zorlanıyorum.

İngilizceyi sonradan öğrenen kişiler ile görüşmede hiçbir sorun yasamiyorum.

Yukarıdaki siteler çok işime yaradı.
  • kaiserr76  (01.07.21 16:07:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.