[]

Düğüne gidip takı, para takmamak

Merhaba, Yakın bir arkadaşım evleniyor fakat maddi yönden biraz sıkışık olduğum için para ve takı takamayacağım. Düğüne gidip sessizce oturmak mı yoksa hiç gitmemek mi mantıklı sizce?




 
böyle durumlarda hiç gitmemeyi tercih ediyorlar insanlar ama bence gidip tebrik etmek, hatta uygun bir ortam olursa baş başa, biraz sıkışığım kusura bakma hediye getiremedim falan denebilir.


  • reanarchy  (01.07.21 11:09:04) 
Yakın arkadaş ise ve 800 lira borç seni çok zorlamayacaksa ne yap et bi çeyrek tak. Mümkün değil diyorsan gitme ama arkadaşın sana küserse altın takmadığın için değil, düğüne gitmediğin için küser.


  • himmet dayi  (01.07.21 11:09:52) 
bir bahane bulup hiç gitmeyin derim.sonrasında sıkışıklığınız bitince isterseniz altın veya paranızı evine gidip verirsiniz.


  • drako  (01.07.21 11:16:11) 
Arkadaşla olan ilişkiye göre değişir bu durum. Düğününe gidecek kadar yakın bir arkadaşımsa (düğün organizasyonlarından nefret ederim) ve maddi olanaklarım herhangi bir hediyeye elverişli değilse bu durumu arkadaşımla önceden paylaşırım. Çünkü benim gibi bir insanı bile bile düğüne çağırıyorsa orada bulunmamı istediği içindir ve başkaları için hayatlarının en önemli günlerinden biri olan bir günde arkadaşımı yalnız bırakmak istemem. Gönül koyacaksa takı takmadığım için koysun düğüne gitmediğim için değil diye düşünüyorum.


  • bunetantana  (01.07.21 11:25:39 ~ 11:27:15) 
yakin arkadasim dugune taki yuzunden gelmese cok bozulurdum. artik yakin arkadasim olmazdi muhtemelen. gecerli bi sebep olsa neyse de taki alamiyorum o yuzden gelmiyorum beni uzerdi.


  • in vino veritas  (01.07.21 11:32:08) 
yakın arkadaşsa maddi zorluğun sebebiyle takı takmamanı umursamayacaktır. umursayacaksa yakın arkadaşın değildir.


  • d e j i n  (01.07.21 11:33:26) 
ben yaptım valla. gitmesem kırılacaktı gittim takmadım


  • lcha  (01.07.21 11:36:07) 
git ya niye gitmeyesin, yakin arkadasinsa dert etmeyecektir zaten. ediyorsa da yakin arkadasin degildir.


  • bay b  (01.07.21 11:39:09) 
gidilir neden gidilmesin. ona değer verdiğini gösterir.


  • naksidil  (01.07.21 12:04:01) 
zamanında ben de yaptım, eski iş arkadaşımdı ama çok severdim, düğününe çağırdı 500 km şehir değiştirecek kadar durumum vardı düğüne gidebilmek için ama takı takacak durumum yoktu. ben de takmadım, napalım yani bazen öyle olabiliyor. bence gidin, takı takmadınız diye bozulacak değil. (yani inş) 3-5 ay sonra eliniz bollaşır belki içinizden gelirse kendinizce telafi eder küçük bir hediye alırsınız.


  • ofelia  (01.07.21 12:21:30) 
Gitme ya da gidilmemeli demek dugun sadece takilacak seyler icin yapılıyor demek anlamina geliyor. Ben cok garipsiyorum bunu. Benim yakin arkadasim bu durumda olsa herhangi bir sey takmamasini yadirgamam yani, gelmesi yeter derdim. Hele dugune gelmeden daha sonra bir seyler verse asil o zaman bi garipserim yani.


  • a perfect lie  (01.07.21 12:23:21) 
işsiz olduğum dönemde iki arkadaşımın düğününe gidip para takmadım. kafaya da takmadım, herkes işsiz olduğumu biliyordu. düğün videosunu izleyip de "vay şerefsiz, takı takmamış" diye kötü kötü konuşuyorlarsa zaten arkadaşım olmasınlar (yakın arkadaş değillerdi bu arada).

bazı yorumları okuyunca ben mi çok rahatım diye düşünmeye başladım ama sanmıyorum. 800 lira az para mı? takı takıcaz diye ölelim mi? "ya tak ya gelme" diye bir kural mı var? bir gram altın bile 500 lira.
  • hlot  (01.07.21 13:12:23) 
Git git. Taki dugune giris bileti degildir.

Evine gider sonra verirsin hediyesini
  • brkylmz  (01.07.21 14:26:43) 
Düğüne giderim, Takı takama durumunu bir şekilde açıklarım, belki gelecekte telafi ederim ama gitmeme durumunu telafi etme şansım yok.


  • draconas  (01.07.21 14:37:18) 
Tabi ki de gidin ne olacak ki önemli olan o anı paylaşmanız. Kimşn ne taktığı önemli bir şey değil ki.


  • suicides underground  (01.07.21 15:01:45) 
Yakın arkadaşınsa bence otur konuş, böyle böyle durumum kötü, biraz düzlüğe çıkınca alıcam ben sana de. Yakın arkadaş anlar.


  • noluyo yaa  (01.07.21 15:33:06) 
Zannımca gidip, biraz gözüküp gerçeği söylemek. Ya da önceden bilgilendirmek ama yine de gidilmesi lazım.


  • put it in your appropriate place  (01.07.21 15:40:12) 
Ben gitmistim birkac kere. Durumun yoksa arkadasin da anlayisla karsilayacaktir. Sonucta ozel bir gunu sevdikleriyle bir arada
Gecirmek istiyor insanlar, taki icin cagrilanlar ailelerin arkadaslari oluyor genelde :D. Kendi arkadasini taki icin cagiran kimse tanimadim

  • kuehles blondes  (01.07.21 15:43:36) 
Bence gitmelisin. Yakın ya da değil, takı nedeniyle düğüne gitmemek doğru değil. Düğününe seni çağıracak kadar önemseyen birisi mutlu anlarını paylaşmak istiyordur. Takı takabiliyorsan ne ala, sen de onların yuva kurmasında tuzun olsun istemişsin anlamındadır. Bizde ne yazık ki çetele tutan, ben ona şunu takmıştım o bana bir şey takmadı diyen çirkin bir kültür var ve insan bu şekilde hor görülmek, değerinin böyle ne takip ne takmadığına indirgenmesinj istemiyor, bu yüzden de kaygında haklısın ama bu kültür çoğunlukla değişiyor ve böyle böyle kaybolacak. Hiçbir şey takmadığım düğünler de oldu, çok az para takıp durumum budur mesajı verdiğim düğünler de,arkadaşımın beğeneceği bir aksesuarı düğün hediyesi olarak verdiğim de oldu, çeyreklerim hazır gittiklerim de. Sonunda hep o gece ne kadar eğlendiğimizi, ne mutlu bir ortam olduğunu konuştuk. Hepsi aynı sonuca çıktı.


  • calginruh  (02.07.21 00:08:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.