[]

sokak köpeği kovalaması

bisikletin tepesindeyken bu köpeklerden nasıl korunabiliriz? 1 tane olsa idare edilebilir ancak 1 tanesi havlayıp kovalamaya başlayınca bir anda 7-8 tane oluyorlar. kilitli pedalla kullandığım için düşme tehlikesi yaşıyorum. yavaşlasam ya da düşsem kesin ısıracaklar öyle böyle diş gösterme yok çünkü. gittiğim yolu dönerken pusu kurup bekliyorlar. başka alternatif olmadığı için geçmek zorunda kalıyorum ama bunun bir çözümü olmalı. her türlü öneriye açığım.

teşekkürler.


 
  • summatinyourteeth  (01.07.21 09:39:15) 
O bölgeden geçerken bisikletten inip yavaş yavaş bisiklet ile yürüyebilirsin büyük ihtimal, hatta bir iki kere mama versen seni de tanırlar.

Ama babalarının oğlu olsan da bisiklet/motosiklet ile geçerken havlayacaklar. Ben motorla geçtiğim zamanlarda yavaşlıyordum, hatta durup "ne var lan" diyince hep geri gidiyolar.
  • John Bloor  (01.07.21 09:49:41) 
Durup sen de onlara havla, ise yariyor.
Kacarsan kovaliyorlar icgudusel olarak.

  • divit  (01.07.21 10:11:39) 
elektroşok cihazının sesinden korkuyorlar. hareket halindeyken biraz zor olabilir ama deneyebilirsin.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (01.07.21 10:23:07) 
Uzun süre buna maruz kaldım. Bisikletten iniyoruz bisikletin gidonundan tutup sürüyle aramıza kalkan yapıyoruz. Yavaş yavaş geri adımlarla uzaklaşıyoruz. Yüksek sesle şiştliyordum bir de bu esnada ama bu biraz korkudan ve içgüdüseldi. Faydası var mı bilmiyorum.


  • baal  (01.07.21 11:20:16) 
Genelde ısırmak için değil de gövde gösterisi için havlıyorlar. Bağırırsan ve yavaslarsan duraksiyorlar.


  • vizivozo  (01.07.21 11:28:37) 
Bisiklet/motosiklet tecrübem yok ama bu gibi durumlarda taktiğim; korkmamak, dik dur eğilme telkini, hepinizi haklarım haaa ona göre pozu, kendini büyük göstermek imkan varsa eline sopa, çubuk vs bişey almak ve en önemlisi tabiki biricik koruyucum Ayetel kürsi okumak.

Din dersi ne işe yarar diyorsanız işte bunu bilmiyorsunuz demektir :)
  • epitaf  (01.07.21 13:14:36) 
Baal +1

Ben de bir iki kez böyle kurtuldum inince de bağırdım falan işe yaradı.

Ama bir keresinde Kadıköy-Moda arası bisiklet yolunda yeşilliklerin oradan koşturup gelen bir tanesi dizimi ısırmıştı şortun üstünden. Hızlıydım, yetişemez sandım o yüzden yavaşlamadım hatta hızımı artırmaya çalıştım ama beklemiyordum hamle yapmasını sonra o adrenalinle bağırıp çağırınca kaçtılar.

Sonrası kuduz ve tetanoz aşısı, ufak pansuman falan.
  • chicha_v2  (01.07.21 14:10:30) 
Hiç yokmuş gibi davran. Isırmaz.


  • Mistyimage  (01.07.21 23:40:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.