[]

Elektronik el freni vs. manuel el freni?

Hangisi ve neden? :)




 
Elektronik çünkü Sene 2021


  • zoghurt  (30.06.21 22:06:47) 
Durdugun yerde emniyet kemerini cikarirsan kendi cekiyor bu guzel.
Gaza basarsan da otomatik indiriyor bu kotu, guvensizlik hissi veriyor.

  • divit  (30.06.21 22:16:06) 
manueldi önceki arabam, zamanla halat sıkıntı çıkarmıştı. el frenini çekiyorsunuz, araç gitmeye devam ediyor, bir yerden sonra iki elle el frenini çekmeye başlıyorsunuz. o yüzden kesinlikle elektronik diyorum.

arkadan itişli bir bmw 5 aracım olsaydı kesinlikle manuel derdim ama :)
  • trajikomix  (30.06.21 22:28:50) 
sene 2019. eniştemde passat var. yolda gidiyoruz, hız 120 civarı. Baktım, iki koltuğun arasında bir düğme var pencere açma kapama tuşu gibi. "Bu ne lan?" deyip bir yokladım, araba durdu-kalktı, facianın eşiğinden döndük. Bu da böyle bir anımdır. Manuel el freninin öyle çok sık sorun çıkaran bir şey olduğunu sanmıyorum. İkisi arasında ben olsam ben de elektronik olanı seçerdim ama yani çok da elzem değil bence. Alt tarafı arabayı durdurduğun zaman şanzımana yük binmesin diye çektiğin bir dalga. Mekanizması da basit, akmaz kokmaz.


  • prole  (30.06.21 22:34:33) 
manuel olan cozurt diye ses çıkardığı için zamanla yıpranma, bozulabilme ihtimali varmış gibi geliyordu bana. teknik olarak doğru mu bilmiyorum. elektronik olandan memnunum, daha premium bir hava veriyor. onun dışında insanın el freninden nasıl bir beklentisi olabilir :D


  • bruges  (30.06.21 22:52:41) 
Manuel artık çok eski geliyor ya. O cart sesi acayip demode.


  • roket adam  (30.06.21 23:26:39) 
elektronikte "auto hold" da oluyor mis gibi. o yüzden tabi ki elektronik.


  • jamiro  (01.07.21 00:20:06) 
Artik modern araclarda manueli unut, yavas yavas tamamen yok olacaklar.

Giderken cekince takla atmak gibi bir durum yok, kiralik araclarla farkli markalarda denedim cunku el freninin olmamasi cok sakincali. Kesinlikle arka lastikleri kitlemiyor, kontrollu bir sekilde fren yaparak araci durduruyor, ki zaten oyle olmasi gerekir. Dolayisiyla bence manuel frenden daha guvenli. Bu tarz fonksiyonlar fool proof yapilir, yoksa hergun onlarca arac takla atardi.

Obur taraftan, arka frenlere bagli iki servo motorla calisiyor. O motorlar ilerde bozulursa kesin degisimi pahaliya patlar. Arabalarin teknoojisi arttikca tamiri pahalilasiyor.

Ozetle eger driftci degilsen elektronikte sikinti yok.
  • cooperr  (01.07.21 00:37:56) 
Manuel diyorum. Ben garanticiyim, durduktan sonra o tuşa basınca devrede gibi gözüküp aracı tutmuyor olabilir. Çocuk genç veya sen yanlışlıkla basabilirsin tekrar.Ayrıca kilitli şekilde yolda kaldığında klasik çekici aracı halatla çekerek alamıyor. Yerden kaldırıp alan çekici gerekiyor.


  • efsane  (01.07.21 02:17:56 ~ 02:21:19) 
Auto tabi ki. Manuelin o kocaman kolu bile sıkıntı, cok yer kaplıyor. Elektronik freni devreye aldığımda çıkan dizzzzt sesi de çok hoşuma gidiyor ayrıca. :)


  • aslil  (01.07.21 07:05:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.