[]

apartmanda ortak wireless sorunu

şimdi durum az bişe karışık arkadaşlar;
bir apartmanın 1. katında oturan a kişisi bir gün ttnet'den airties modem alıyor ve internet bağlatıyor. daha sonra yan dairesine taşınan b kişisine wireless şifresini veriyor oda hemen bağlanıyor. daha sonra bizim a kişisi pc'sine format atıyor bir ara ve bu sefer modemin kurulum cd'sine felan hiç bulaşmadan daha önceki wireless şifresi ile yine internete bağlanıyor. bir zaman sonra apartmanın 3. katına bir c kişisi taşınıyor. ve onada a kişisi wireless şifresini veriyor. ama c kişisnin bağlantı sinyal gücü çok düşüşük. hatta bazen sinyal gücünün zayıflığından ötürü bağlantı kurulamıyor. c kişisi lap top'ını alıp a kkişisinin evine indiğinde bağlantı sinyal gücü "çok iyi" veya "mükemmel" olarak değişiyor. ama c kişisi kendi dairesinde de sinyal gücünün "mükemmel" yada "çok iyi" olmasını istiyore. ne etmek lazım gelir?
Not: c kişisi benim.


 
Kablo çekmek gerek.


  • alperz  (29.05.10 23:15:28) 
modemin yerini degistirin daha havadar bir yerde olsun mümkünse aynı cepheye bakan bi odada olsun veya bir ihtimal daha var 20 metre cross kablo alırsan işi kökten halledersin.


  • adidastan saatmi olur  (29.05.10 23:19:01) 
airties ap 300
ap 301
ap 302
ap 400
gibi aletler yükseltici görevi de görüyor sanırım. yine de biraz araştırın isterseniz çok fazla bilgim yok.
  • sanal uyku  (29.05.10 23:19:40) 
kabloyla ugrasmiyim dersen, elektrik sebekesi uzerinden internet paylasimi olayi var. netricity mi oyle bise, google da bakinca cikar.


  • cench  (30.05.10 02:51:31) 
Çözümler çok güzel, teşekkür ederim gerçekten. bu arada ben de birde kendime ait modem (airties rt-250i) var. bu modemide kullanarak kabloya gerek kalmadan sorunu farklı bir yöntemle halledebilme olanağımız varmıdır acaba?


  • daglien  (30.05.10 14:59:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.