[]

Low carb ve if

Kilo verme amaçlı low carb ve if yapıyorum, sorularımla geldim.

Görselde, açlığın 16.saati ile birlikte yağ yakımı başlıyor diyor. 16. saatte sade bir kahve içip, 1 saat kadar spor yapsam daha mı etkili olur zayıflamada? 16 saat açlık ile ancak hızlı yürüyüş yapabilirim diye düşünüyorum, çok halsiz düşer miyim acaba?

Kahvaltıda yumurta ve füme dana eti yiyordum ama bunlardan bıkkınlık geldi. Alternatif ne yiyeceğim?

 
Kalori açığı oluşturmadığınız sürece ne kadar saat arayla yediğinizin bir önemi yok.

Tükettiğiniz gıdaların günlük kalori miktarını hesaplayabilirsiniz.
  • Avoiding The Puddle  (30.06.21 18:21:44) 
kilo vermek icin bir ay ver, ben 3 hafta hic kilo veremedim, 4. hafta 3 kilo gitti. hic halsiz düsmedim.


  • durgunfoton  (30.06.21 18:47:08) 
@Avoiding The Puddle ilave şekeri, sağlıksız atıştırmalıkları ve içecekleri tamamen bıraktım ve karbonhidratı da minimuma indirdim (ekmek, makarna, beyaz pirinç, glisemik indeksi yüksek meyveler vs); böylece kalori açığım oluştu. if uygularken iştahım da azaldı kesinlikle, o yüzden devam ediyorum.

@durgunfoton yaklaşık bir aydır uyguluyorum, 3 kilo farketti ama mesela bugünlerde kilo vermem biraz yavaşladı. düzenli egzersize yeni başlayabiliyorum, uzun saat açlıktan sonra spor nasıl olur bilemiyorum.
  • cell_in  (30.06.21 19:29:34) 
kahvaltıya zeytin ve mantar ekleyebilirsin. herkesin bünyesi ve beslenme programı ve antrenman programına göre değişik reaksiyonlar verebiliyor. ben ilk sabah iki büyük fincan kahve içerdim sonra vücud ağırlığı antrenmanı ve sonra beslenme. @avoid'in dediği gibi besinlerin kalorisini hesaplayan site veya aplikasyon kullanman lazım. akıllı saat varsa en azından onda da bir gün içinde ne kadar kalori yaktığını öğrenirsen muhteşem olur.

not: füme etleri de belli miktarda tüket. toksin birikmemesi için ara ver arada.
  • evimin paspasi  (30.06.21 19:45:14) 
Kahvaltı için en iyi alternatif peynir. Ben de keto yaparken bol bol peynir yiyordum. Yağlı olmasın diyosan lor peynir, süzme peynir vs iyi gider. Ceviz ekle, çemensiz pastırma iyi gider.


  • cowboy  (30.06.21 23:58:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.