[]

Cins kediler daha mı huysuz oluyor ?

Sınırlı çevremden totomdan uydurduğum bir gözlem o yüzden merak ettim, arkadaşlarımın cins kedileri daha huysuzlar, kendilerini sevdirmezler, tırmıklama alışkanlıkları var, tekir sarman calico gibi kediler kucak kedisi olmaya daha uygun teması seven kediler sanki




 
benim gördüğüm de tam tersi. Cins kediler daha uyuşuk sevdiren tiplerken tekir ve sarmanlar daha terörist (durduk yere elini bacağını ısıran çizen) ve zor sevdiren tiplerdi. Ayrıca dişi kedilerin daha sevecen olduğu erkek kedilerin daha kendi halinde uzak davrandığını düşünüyorum ama benim gördüğüm kedilerde öyle denk gelmiş de olabilir.


  • nhk ni youkosu  (30.06.21 12:02:46) 
tam tersi hacıt.


  • sizofren06  (30.06.21 12:06:33) 
Tam tersi +1


  • himmet dayi  (30.06.21 12:20:02) 
Her cinsin ayrı belirgin karakteri olduğu kesin ama cinsler daha huysuz değil.


  • sadegazoz  (30.06.21 12:21:31) 
Bizde dişi van kedisi var, pamuk gibi hayvan. Görüp görebileceğin en sakin huylu kedi olabilir.

Sevilmeye bayılıyor, üstümüzde veya yanımızda yatıyor sürekli, rahatsız etsen de tırmalama, saldırma huyu yok vs.

Daha cins kediler (scottish, british vs.) de benzer özellikler taşıyor ama onların da kronik rahatsızlıkları var. Açıkçası sırf kedi gibi gözüksün ama kedilik yapmasın diye kedi alanlara kızıyorum o yüzden.
  • chicha_v2  (30.06.21 12:38:21) 
Şans işi. Ama siz beyaz kedilerin sayko olma ihtimali yüksek oluyor derler.


  • baal  (30.06.21 12:53:34) 
20 yıldır sürekli kedi besliyorum , kedilerimi çiftleştirdim yavruları arkadaşlarıma sahiplendirdim onları da takip ediyorum . evimde çok fazla kedi oldu .şu an 3 adet var mesala ve bu soruya kendi tecrübelerimle yanıtım şu şekilde : her kedinin ayrı bir karekteri var insanlar gibi .
şu an baba oğul var evdeki kediler arasında babası aşırı sakin sessiz oğlu çirkin çirkin bağırıyor şımarık bir çocuk gibi .
ısırma tırmalama evde doğan ve tehlikeye maruz kalmayan güvenli ortamdaki kediler arasında hiç görmediğim bir şey .
  • devilone  (30.06.21 12:54:11) 
Tam tersi olabilir. Bende 4 yaşında scottish fold var. çok sakin. bazen öldü mü diye dürtme ihtiyacı hissediyoruz. Sadece yaş mama için kendini sevdiriyor. Kucağa geliyor. Ancak ne kadar tekir kedisi olan arkadaşım varsa ya yeni perde aldılar. Ya da bir süre sonra koltukları kaplatmak zorunda kaldılar.


  • ataman  (30.06.21 13:43:41) 
Ön yargılar, ön yargılar...

Her kedinin ayrı karakteri var. Toplamda 4 sokak kedisi 3 cins kedi baktım / bakıyorum.

Sokak kedilerinden ikisi uysal hayvanlardı (ikisi de tekir beyaz uzun tüylüydü) diğer ikisi bildiğin manyak (biri sarman öbürü siyah-beyaz). 3 cins kedinin biri chinchilla,biri british short hair öbürü de siyam. Siyam olan zaten adam gibi, oturt önüne konuşursun, sen söylersin, o söyler, müthiş horlar, üzüldün mü omuzuna çıkar yatıştırır. Chincilla olan da british de kendilerini sevdiren kediler. Sadece onların istediği zaman sevmen lazım. Ama istemediklerinde de tırmık atmıyorlar, sadece kaçıyor, kucağında uzun kalmıyor filan. halbuki sarmanla siyah beyaz olan afedersin a. sıçar, yüzünü gözünü deşer, ama bir bakmışsın, canı istedi mi göbek açmış. Manyak onlar...
  • SiyamkedisiZorro  (30.06.21 15:17:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.