[]

Pitbull sahibi nereye şikayet edilir?

Bizim sitede çok sıkıntılı bi adam var.

Tehlikeli köpekler alıp, bunları saldırgan olacak şekilde eğitiyor. Önceki köpeği sitede birisinin kedisini öldürmüştü, biraz üstüne gittik, o da başkasına verdi falan, kurtulduk.

Şimdi aynı adam gitmiş pitbull almış. Pitbull alması sorun değil, sitede başka pitbull besleyenler de var, benim de köpeğim var falan. Ama gezdirirken ağızlık takmıyor, zincir değil kumaş kayış kullanıyor, 10-12 yaşlarında ufak bir oğlu var, bazen köpeği o gezdiriyor falan. Adam da zaten sıkıntılı, saatli bomba gibi geziyorlar yani.

Şimdi ben bunu şikayet etmek istiyorum, ama adamla papaz olmak istemiyorum. Nasıl yapayım? Fotoğrafını çekip, cimer'e falan yazsam iş görür mü?

 
Silah gibi kullanılan tehlikeli ırklarla ilgili yetkili kurumlar ise Valilikler, Orman ve Su İşleri Müdürlükleri ve Kaymakamlıklar. Denetleme görevini ise bu makamların atadıkları icra ediyor. Tehlikeli cins köpeği, ona zarar vermeden etkisiz hâle getirecek ve barınağa emniyetli bir şekilde götürebilecek yetkili kurum ise Doğa Koruma ve Millî Parklar Şube Müdürlüğü (DKMP). Ayrıca Emniyet Teşkilatlarının Asayiş Şube Müdürlüklerine bağlı olarak kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri de tehlikeli ırklara müdahale edebiliyor.
DKMP'lerin her ilde 7 haneli sabit telefon nuramaları bulunuyor. 155 Polis İmdat Hattı ise bilinirliği, yetkisi ve erişim imkânı sebebiyle en çok tercih edilen hat olarak karşımıza çıkıyor. Tehlikeli ırklarla ilgili bir şikayet söz konusu olduğunda duruma el koyan polis memurları bir taraftan çevre güvenliği sağlayabiliyor, diğer taraftan koordineli olarak DKMP (Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü) ekiplerine bildirerek durumu kontrol altına alabiliyor. Emniyet Müdürlüklerinde bulunan Asayiş Şube Müdürlüklerine bağlı olarak kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekiplerinin de bizzat tehlikeli hayvan ırkı konusunda yetkisi bulunuyor.

  • d e j i n  (30.06.21 10:17:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.