[]

elmali olayı gerçek mi yoksa insanlar abartiyor mu?

abartidan kastim, isnad edilen suclamalar, iddialar vs.. hepsi %100 yasanmis, iriraf edilmis ve tespit edilmis seyler mi? anlamiyorum çünkü kesinlik varsa mahkeme niye serbest biraksin.




 
Hocam millet nerden bilsin dava dosyalarinda tam olarak neler oldugunu ve ifadelerin hepsinin neler oldugunu? Yani olay %100 kesinlik olayi degil daha cok insanlarin artik adalet mekanizmasina guvenin kalmamasi ve adaleti saglamakla gorevli kurumlarin da bir standarti olmamasina yonelik tepkiler. Zaten millet biseyleri biriktirmisti bu da bardagi tasiran son damla gibi bisey oldu.


  • j r r tolkien hayrani  (29.06.21 21:08:32 ~ 21:08:55) 
Soruya doğrudan cevap değil ama şu an tamamen saçma bir kurum linç ediliyor. 10 ağır ceza dosyayı bir kere eline almış ve sadece o hafta olduğu nöbetçi oldukları için onlara denk gelmiş. bir hafta önce olsa 9 ağır cezaya patlayacaktı.

Bunu geçtim elmalı ağır ceza asıl karar verme yetkisine sahip. Mahkeme başkanı istese şu an tutuklanmalarına karar verebilir. Ama 10 ağır cezanın öyle bir yetkisi yok. Nedense kimse elmalı ağır ceza için başlık açmıyor.

Yine ayrıca beraat etmediler. Yargılama devam ediyor. Belki aylarca ceza alacaklar yine girecekler. Şu an sadece yurt dışına çıkma yasağı verilerek geçici olarak serbestler.

Ben çok gördüm ilk derece beraat vermişken bölge adliyenin ilk celse hükmen tutukladığı dosyalara bu da öyle olaya aday
  • infernalcadre  (29.06.21 21:14:55) 
sorun kimsenin mahkemeye güvenmemesi, kesin adam kayırmışlardır düşüncesi olduğu için bu tepki var.


  • duyurukullanıcısı  (29.06.21 21:19:55) 
Siyasiye hakaretten evden alinip mahkemeyi beklerken 2-3 ay nezarathanede tutulan insanlar varken subyana taciz gibi bir suctan sartli tahliye edilirse birileri, ki cocuklarin ifadesinin ses kaydini dinledim anlattiklari inanilmaz, insan dogal olarak hayati sorguluyor. Bir olay dondugu kesin gibi.


  • cooperr  (29.06.21 21:47:05) 
Ben ses kaydını dinledim. O ses kaydı eğer gerçekse insanlar haklı. Çizimleri de gördüm. Çizimler gercekte çocuğun ifadesi de cizime uyuyorsa yine insanlar %100 haklı.


  • westblack  (29.06.21 21:50:19) 
Anladığım kadarıyla babanne ile gelin,gelinin kardeşi ve yeni eşi arasında husumet var. Bu nedenle dosyayı tümüyle incelemeden birşey söylemek bu kadar kolay olmamalı.


  • hebanon  (30.06.21 02:13:31) 
elmali olayi gibi binlerce olay var. hukumet, bir defadan bir sey olmaz kafasinda ve her seyi sumen alti etme derdindeler. milletvekilleri, burokratlar arasinda pedofiliye yonelen insanlar oldugunu duydum. pekcok tarikatta, ensar gibi pekcok vakifta bu tarz seyler cok yaygin..kendi isleri bozulmasin diye bu tarz davalari sessiz bir sekilde kapatma derdindeler. elmali olayinin da muhtemelen ucu yerel siyasilere dokunuyor. bu, sedat peker'in iddalarinda gecen, baykal'a genc kiz ayarlayan saray danismani aslinda yetiskin genc kizlar ayarlamiyor olabilir.


  • ubi dubium ibi libertas  (30.06.21 02:31:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.