[]

ielts'in toefl'dan ne farkı var?

speaking yüz yüze oluyor tamam. başka ne farkı var? test olma şekli benzer mi?




 
readaing'de boşluk doldurma falan oluyor galiba. ben girmedim ama.


  • bohr atom modeli  (29.06.21 14:22:18) 
toefl tamamen akademik metinlerden ve dinletilerden oluşuyor. ielts'te ayrılıyor general ve academic diye. ayrıca toefl'daki konular ve diyaloglar %90 amerika'daki bir üniversitede ya da kuruluşta geçiyor. ielts daha genel gibi.


  • makarnavodka  (29.06.21 15:07:53) 
ielts academic ve zamaninda toefl ibt'ye girmis biri olarak soyluyorum:

- toefl daha kazik kesinlikle calisilmali... ben aslinda pek hazirlanmadan ve ciddiye almadan gidip boyumun olcusunu aldim. toefl icin bayagi stratejik olmali; hele ibt beni cok zorladi bilgisayarla konusmak oraya odaklanmak vs. internet kafe gibi kabinli bir ortamda speaking yapmak baskasi speaking yaparken sizin listening yapmaya calismaniz filan beni biraz asan seylerdi...

- toefl amerikan ingilizcesi, ielts british/commonwelath; yani ielts'te listening'de bahtiniza londra aksani da cikabilir, kanada da yeni zelanda da.

- toefl da ielts da pbt (paper-based) ya da ibt (internet-based) olabiliyor. ielts academic pbt'ye girdim 7.5/9 yaptim ama toefl ibt'ye girdigim zamandan (84/120 yapmistim) 3 yil sonra girmistim ve kesinlikle ingilizce ile daha fazla hasir nesirdim ielts'e girdigimde ama dedigim gibi pbt olmasi benim icin cok cok daha rahatti. ielts turkiye'de master'da veya ars gor pozisyonu basvurularinda filan kabul edilmiyor diye biliyorum (ama son durumu hic bilmiyorum).

-toefl 2 yil, ielts 3 yil gecerli.
  • nefertarii  (29.06.21 15:45:09) 
@nefertarii ielts de 2 yıl değil miydi


  • owaki  (29.06.21 19:32:13) 
@owaki simdi gordum ben 2018'de girmistim 3 yil gecerli diyordu diye hatirliyorum, internetten baktim degismis galiba.


  • nefertarii  (29.06.21 20:03:46 ~ 20:17:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.