[]

ucuz çadır vs orta fiyatlı çadır vs pahalı çadır

şimdiye kadar hep dekatlon'un bir çadırını arkadaşımdan ödünç alıp kullanıyordum, şimdi kendi çadırımı alacağım.

herkesin tavsiye ettiği şu seri çadır

www.decathlon.com.tr

yerine daha ucuz bir modele yönelmeyi düşünüyorum. bu 1000 lirayken piyasada 300-400 liraya satılan bir çok model var şunun gibi: www.hepsiburada.com www.decathlon.com.tr

yılda birkaç kez kamp yapan biri olarak ucuza kaçma rezil olursun mu dersiniz, yoksa dekatlon'daki gereksiz pahalı, ucuzunu al geç mi dersiniz?

 
Attığın 2 decathlon çadırı arasındaki temel fark fresh&black konusu. Buna sahip çadırlar ışık geçirmeme konusunda daha başarılı. Aynı sebepten içerinin de çok ısınmasını önlüyor.

Tabii bunlar çıplak güneş altı için geçerli değil, o durumda f&b çadırlar da kurtarmıyor. Ben çadırımı hep ağaç altına kuracağım, çadırın karanlık olması da önemli değil diyorsan ucuzu alabilirsin.

Alternatif şu olur, çadır gölgelikleri var yine decathlon'da, ondan kurup çadırı altına kurarsan istediğin her yere, ağaç olsun olmasın kamp atabilirsin. Çadır dışı için de gölgen olmuş olur hem. Ucuz çadır + gölgelik masrafı f&b'yi geçer mi bilmiyorum ama öyle olsa bile sıcaktan korumak adına bu ikili tercih edilir çünkü f&b de çıplak güneş altında hamam gibi oluyor.

Bunlar haricinde yırtılmaya, toza kire yağmura dayanıklılık gibi konular da var fark yaratan ama senede 3 kere kamp atan güzel hava kampçısı için çok fark etmez.
  • Jux  (28.06.21 01:54:11) 
fresh&black yaz kampları için cidden fark yaratıyor. az kamp atıyor da olsanız, sıcak yüzünden uyuyamamak ve sabah ilk güneşte pişerek uyanmak bayağı büyük bir problem benim için.


  • cursor  (28.06.21 07:25:12) 
Bir de şu var bence en ideali bu; www.decathlon.com.tr

hem fresh&black, su geçirmiyormuş ve genişliği çok ideal iki kişi için.

Not: Bu arada ben decathlonun 2 kişilik, fresh and black olmayan bir çadırını 4 yıldır kullanıyorum, gayet sağlam ve rahat. Hepsiburada da satılanlardan bariz daha kaliteli.
Kötü olan TL nin değeriyle bu kadar fiyatlarının artmış olması.
  • kismisolungac  (28.06.21 07:43:16 ~ 07:46:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.