[]

ABD’de araç satın almak

Merhabalar, 7 8 aylığına ABD’de bulunacağım. Orada kullanmak için araç satın almanın daha uygun olacağını düşündüm. Daha önceden satın alma tecrübesine sahip olan veya bu konuda bilgisi olan var mıdır? Hatta bizdeki sarı sitenin muadili ve kullanışlı bir internet sitesi de çok makbule geçer. Teşekkürler şimdiden




 
Bilgim sifir.
Yalniz tek önerim;
Reddit=>whatcarshouldibuy
Buraya bulundugun yer, bütçe, yapacağın km, otomatik/manual diye yaz, sana direkt oneride bulunsunlar. Ben Avrupa'da arabayi almadan hep bunlara danismistim.
  • logisticsmanager  (28.06.21 01:31:23 ~ 01:36:36) 
- populer siteler
cars.com
cargurus.com
autotrader.com

- hic evrak isleriyle, dmv ile ugrasmayayim diyorsan
tred.com
carvana.com
carmax.com (carmax kendi aracini satiyor)

- sifir ve ikinci el fiyat araliklarini ogrenmek icin
kbb.com
  • rm  (28.06.21 06:12:41 ~ 06:13:39) 
daha once hic kuzey amerika deneyimi falan yok ise, yol yordam bilmiyorsaniz ya da yol yordam gosterecek birileri yok ise ben olsam bulasmam cunku herkes sizi duduklemeye calisacak. arabadan kazik yeme olasiliginiz yuksek, aldiniz diyelim bu sefer sigorta cakacak. 3-5 ay icinde bir ariza cikartsa bu sefer tamirci gecirecek. Bir suru sikinti.

Ben olsam uzun sureli kiralarim, ihtiyacim oldukca. Bu sekilde hem her ay baska arabaya binerim. Sigortasiyla, tamiriyle ugrasmam.

Yok illa alacam diyorsaniz o zaman benim tavsiyem olabildigince ucuza honda/toyota olur. Hem ariza cikarma olasiligi daha dusuk, hem de elden cikartmaniz kolay olur. En kotu 6 ay kullanir en sonunda donmeden cope atarsiniz. Benim ogrencilik yillarim her sene bir araba cope atarak gecti, 500-1000 arasina alip 1 sene binip ilk buyuk arizasinda cekiciyi cagiriyordum. Cope atinda 150-200 para bile veriyorlar.

Obur taraftan para sikintisi yok, bir v8 cakip keyfime bakicam diyorsaniz o zaman sonu yok ya, ford bayisine git, bir tane Mustang Shelby 500 al cik.
  • cooperr  (28.06.21 07:55:52) 
hangi eyalet ve sehirde olacaksiniz ?

burada en cok offerup ve facebook marketplace kullaniliyor 2.elde. ama bence amerika da en cok sahtekarlik 2. elde oluyor, arabalar genelde cok bakimsiz eski ve millet birbirini kaziklamak ustune yuruyor sistem.

daha cok para veririm araba da ariza cikmasin diyorsaniz da carmax oneririm, garantili araba satarlar ama piyasa fiyatinin ustunedir. ayni sekilde mesela toyota bayisi de 2. el araba satiyor ve daha guvenli oluyor, onlari da oneririm.

cok turk galerici var, oralardan da alabilirsiniz ama ucuza kapatiyim derseniz buyuk ihtimal kaziklanirsiniz.

o sacma sapan youtube videolarinda izleyip amerika da 1000 2000 3000$ araba aldim olaylarina sakin sakin kanmayin. o arabalar cop oglu coptur, arabadan cok tamir parasi verirsiniz.

yani arabadan anlamiyorsaniz ve butce kisitli ise buyuk ihtimal kaziklanirsiniz. ya da kesenin agzini acip carmax, ya da bayilerin 2. ellerine yoneleceksiniz.
  • oscar  (28.06.21 09:18:53) 
en iyisi lease, öbür türlüsü sigortası bakım masrafı vs nedeniyle astarı yüzünden pahalıya geliyor.


  • karsiyakaliyiz  (28.06.21 11:25:40) 
Floridaya gidiyorum daha önce yaşadım 8 9 aya yakın. O zaman araç kiralamıştım ama fiyatlar aşırı derecede artmış araç almanın daha uygun olacağını düşündüm.


  • cgtto102  (28.06.21 13:34:00) 
Leasing olayinin da kendine gore sikintilari var, tamponu cizdin mesela ufakcik cizik icin sacma sapan paralar isteyebilirler araci geri verirken. Leasing sgortalari var, onlar da pahali. Bir de km limiti olur, atiyorum senede 15bin km, geri vermeden gecersen ekstra para verirsi, vs.

Kiralama icin buyuk firmalara degil de kenardaki kosedeki yerlere gidebilirsin. Ben mesela bir yahudi bulmustum zamaninda, adamin elinde hep 10-15 yasinda alman arabalari vardi. 3 ay 318 kiraladim bir kere e36, hastasi olmustum aracin geri vermek istemedim hahah. Illa corporate olmasina gerek yok..
  • cooperr  (29.06.21 02:02:40) 
takip


  • tamamhosdiyonda  (29.06.21 06:08:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.