[]

Maltese terrier sahiplendiren yok mu herkes mi satıyor?

Daha önce hiç hayvan beslemedim
Hem para vermek istemiyorum hem bana yanlış geliyor hayvanların (inek, dana vs ticari değeri olmadığı sürece) alınıp satılması



 
Cins köpekler sğlık problemi yoksa ücretsiz verilmiyor. Süs köpeği istiyorsanız büyük ihtimalle ücret ödeyeceksiniz yani. Belki çevrenizde varsa ücretsiz verirler.

Hayvanların alınıp satılmasına karşıysanız barınaklardan da sahiplenebilirsiniz. Ama onlar da çirkinler işte. Rağbet görmüyorlar malesef.
  • lancelot du lac  (27.06.21 21:56:48) 
Merhaba, biraz araştıralım. ( geniş bir orman beslemesi kontağım var ) bulmaya çalışayım. Asla satın almayın:(


  • suicides underground  (27.06.21 22:18:18) 
m.youtube.com

Şu adamın sahiplendirdiği söylendi ama ben tanımıyorum bilemedim. Bi soralım.
  • suicides underground  (27.06.21 22:22:51) 
Köpeğin cinsi/güzelliğinden ziyade boyutu ve karakteri önemlidir. Bakabileceğiniz boyutta binlerce köpek var. Çocukları için oyuncak olsun diye parayla alınmış ve sonra sokağa atılmış
(Allah o ana-babaların çoluğundan çocuğundan çıkarsın innnşşşşaalllahhhhhh, evlatlarının acısını yaşatsın inşallllaaaaaaah)
Bu hayvanların tek istedikleri sevgi. Çirkin olailbir, yaramaz olabilir, kendi karakterine göre birini seç, ya da o seni seçer. Aşağıdaki hanımdan 1,5 sene önce bir güzel kız sahiplendik. Hayatımız değişti :)
Beykoz'da bir evde terkedilmiş ve sokakta yaşayamayacak durumda/boyutta olan köpekleri sahiplendiriyor. Bağış da istemiyor, sadece size güvenmek istiyor, sokağa atmayacağınızdan emin olmak istiyor.

www.instagram.com
  • rastinon  (28.06.21 00:11:25) 
Bak bu eşek sıpası çok tatlı mesela

www.instagram.com
  • rastinon  (28.06.21 00:14:18) 
Para vermek istemiyorsunuz çünkü para durumunuz mu yok yoksa prensip olarak mi?
Bunu neden soruyorum;
-bu tarz cins köpeklerin bedava verildiğini ne zaman görsem hayvanda bir sorun oluyor. Duyuruda da vardi bir iki ay once böyle cins köpek bedava vermisler bilmem kac bin liralık sağlık masrafı cikmisti.
-yurtdisinda barınaktan köpek almis biri olarak bundan sonra kimseye "ayy barınaktan al" falan demem. Kopegimiz sosyallesme sürecini kacirdigi icin genel anskiyete problemli cikti. Problem eve aldiktan 2 hafta falan sonra çıkmaya basladi, o zamana kadar insanlar da sevdi, cocuk da sevdi vs. Su an 4-5m yakina giren her şeye (cocuk, insan, bisiklet, araba, scooter) havlar. Hem psikolog veteriner ile ilac tedavisi hem de egitmen ile özel eğitimler yapiyoruz ama bunlarin hepsi para. Ha ufak köpek alirsaniz belki umursamazsiniz sonuçta en fazla ne yapabilir diye ama daha bunun resource guardingi var, separation anxiety var. Geçen bir köpek gördük parkta, biz egitim yaparken egitmen sanmislar bizi. Kadinin ufak köpeği var, köpek bir sesten cok korkmus. O günden beri yeme içmeden kesilmis, titriyor vs. Yani para durumunuz yoksa köpek riskli is. Yazı tura atmak gibi.

- küçük köpeğin derdi daha fazla olur. Genelde çoğu sıkıntı küçük köpeklerde oluyor. Gene masraf.

Bir de almaya kalkarsaniz, bunu da burada ofelia arkadasimiz soylemisti; Türkiye'deki cogu eleman köpekleri az gelişmiş avrupa ülkelerinde kotu sartlarda uretiliyor. Bunun için Fransa'da da çok uyari var, köpek alacaksaniz onayli ureticilerden alin diye (köpeğin annesini babasını, yetiştiği yeri görüyorsunuz, üreticiler onayli vs).

Neyse; bir de sunu demek istiyorum. Malesef Türkiye'deki barinaklarin durumu cok kötü. Hayvanlarin orada ne tip travmalar alacagi belli değil birakin sokakta alacagi. Riskli yani hep. Malesef Türkiye'deki bu köpek sahiplendirme sistemi acayip kötü.

Neyse umarim sansiniz yaver gider.
  • logisticsmanager  (28.06.21 00:24:33) 
instagramda patiarkadas sayfası var, genelde küçük ırk ve yavru sahiplendirmeye çalışıyorlar. cins köpekler de var, terrier ve maltipoo vs gördüm ilanlarda. bu cins olanların çoğu zamanında satın alınmış ama bir sebepten bakılamamış köpekler. biri açıklamaya çok seviyoruz, bütün eğitimleri aldı, aslında çok uslu ama arada agresyon yaşıyor diye sahiplendirmek istiyoruz yazmış. ilginç yani ilanlar.

satın almaya ben de çok karşıyım. ama sahiplenme işi gerçekten şans. yine de bekleyin bence çok aceleniz yoksa. ilanlarda gönlünüze göre bir köpek çıkabilir karşınıza.
  • ofelia  (28.06.21 09:26:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.