[]

spotçudan 2. el eşya alma taktikleri

elektronik eşyalar sıkıntılı. mesela orda fişe takıyor. buzdolap çalışıyor gözükyor ama sorun varsa bunu orda anlamam zor. belki soğutmuyor.

nasıl güvenebiliriz. letgo daha mı güvenli sizce.

koltuk yatak vs pek sıkıntı olmaz zaten. buzdolap çamaşır makinesi sadece diye düşünüyorum vebelki ocak

 
Fişe taksan dahi örneğin buzdolabının buzluk kısmı çalışmıyor ise bu sonradan anlaşılabilir ancak, çamaşır makinesi de sıkma işlemi yaparken kafayı yiyor olabilir. Yada mecbur isen almaya adamdan iyice söz almaya bak bak böyle olursa geri gelir alırsın diye ağzına bağla.


  • yamuhu  (27.06.21 20:34:50) 
çamaşır makinesi alacaksan en hızlı seviyede kurutmayı çalıştırsın gözünün önünde suya gerek yok zaten kurutma adı üstünde çalıştırmam derse geç, genelde sıkıntı kazanda oluyor çok ses çıkarıyosa uzak dur, kapağı açıp elinle çevirdiğinde tiz ince bir mekanik ses haricinde sürtme sesi varsa uzak dur. kazanı elinle çevirdiğinde dönerken bir yamukluk var mı bak, bazı şeyleri montajlamadan öğrenemiyosun o yüzden garanti veren spotçulardan al ki başın az ağrısın 1 senelik falan verenler var.

buzdolabını takmadan kontrol edebileceğin şeyler ise, kapaklar tam kapanıyor mu, kapalıyken gözle görülür boşluklar oluşuyor mu, kapakların iç kısımlarındaki mıknatıslı bantta deforme, delik/yırtılma var mı. kapağı kapanıyorsa açması ne kadar kolay hemen açılıyor mu biraz güç kullanman gerekiyor mu (biraz zorlaması lazım), dükkandaki diğer makinalarla karşılaştırma yapabilirsin ama bu çalıştıkça da değişebilir içerdeki soğuk hava vakumluyor. onun haricinde arkada motoru var motorun etrafındaki metal boruları kontrol et kırılma, ezilme var mı bak, borularda deforme varsa gaz kaçırır masraf çıkarır, yanına bi tane mıknatıs al eğer borular bakır değil demirse ve makina eski gibi duruyorsa uzak dur, buzdolabı suyu arkadan atar ordan da buharlaşır, orda o borular zamanla paslanmaması lazım paslanırsa delinir gaz kaçırır. içindeki raflarda kırık dökük var mı, raflar cam ise çatlak var mı, kapının rafları da aynı şekilde.

bunlar benim spotçularda canımı yakmış olan sebepler :D
  • nahtoderfahrung  (27.06.21 20:58:36 ~ 21:03:15) 
Spotcuyu bilmem de letgodan alirken sadece tek bir eşyayi satanlar genelde artik pek işe yaramadigi icin satiyorlar. Ev boşaltan tiplerden almak daha makul oluyor. Saticilarin diger ilanlarina bakarak anlayabilirsiniz bunu. Ozellikle tek eşya satan ev hanimlari genelde sorunlu eşya satiyor. Onlardan uzak durmanizi oneririm. Bu soylediklerim ozellikle buzdolabi, camasir makinesi elektrikli supurge vs icin gecerli


  • The_Lollok  (28.06.21 01:28:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.